duminică, 31 iulie 2022

Să ne fi pierdut definitiv OMENIA?


Directivele ale PCR erau  doar imbolduri la fericire. Două dintre ele erau că în 1963 toate liniile ferate vor fi electrificate și cealaltă ne  mobiliza scriind că  în 1990  vom avea o productivitate  mai mare ca a Olandei.Vremea a trecut și puteți ”vedea” productivitatea „CFR-ului” sau  datoriile ce le face guvernul să plătească  câteva milioane de pensii cu adevărat amărâte.

     Dacă am ajuns aici,  firesc că ne bat gândurile negre. În acest secol care nu mai are sălbatici ci numai oameni școliți, un stat poate ataca și distruge un alt stat fiindcă ”așa vrea el” și lumea se uită pasivă la măcelărirea unui popor, ca la un film prost.

    Am mai rămas foarte puțini din cei ce s-au născut în Ultimul Război Mondial și avem încă imaginile atâtor oameni care nu cerșeau, că nu aveau unde le duce sau păstra ce primeau, așa că  din zecile de năcăjiți ce treceau prin ulița noastră  îi primeai cu un pahar de apă. Cei care mai aveau ceva pe lângă casă  făceai o zamă lungă de urzici cu mămăligă, hrana de bază pe atunci și zilnică deoarece  mulți nu uită cum erau  aruncați de ”sârmă” de pe vagoanele pe care circulau, cu boabele de mălai obținute. Totul era pentru un ”Bodapote” și poate că nu-l mai vedeai pe acel om cu care la masa ta ai mâncat împreună zama de urzici cu coleșă.

 La noi, vânătorii, sunt doar oameni care au responsabilități sociale, nu aflați vânători între oamenii simpli.

    Este o singură întrebare.  Animalelor sălbatice cărora le-am stricat  arealele s-au gândit careva să le amenajeze o baltă, un loc unde să bea apă?!

    Toma G. Rocneanu

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu