marți, 26 iulie 2022

Singurătatea alergătorului de cursă scurtă


Titlul acestui material e o parafrază, firește, la titlul nuvelei lui Alan Sillitoe, ”Singurătatea alergătorului de cursă lungă”. O scriere cu miez, cu pilde.

În aceste rânduri e vorba însă de alergătorul de cursă scurtă care din varii motive – bani, fală – ajunge să accepte un post despre care știe că îl va strânge ca niște pantofi croiți pe un cu totul alt calapod decât acel care i se potrivește.

Antrenorii care merg la FCSB știu de la bun început că își fac meseria doar de fațadă, întrucât antrenorul principal, care ia deciziile până și cât să crească iarba, e, de fapt, patronul Gigi Becali. Rămâne o continuă uimire cum de oameni pe care îi crezi cu scaun la cap acceptă o astfel de postură de-a binelea stânjenitoare, să fie antrenori de mucava. Ironia soartei este că unii, pățiți cu Becali, se mai și întorc să antreneze echipa de la care au fost odinioară trimiși la plimbare. E cazul lui Nicolae Dică, proaspăt revenit ca antrenor la FCSB.

Cei care acceptă astfel de posturi o fac pe nervii lor și pe barba lor. Sunt un soi de alergători de cursă scurtă. Care la un moment dat, inevitabil, se vor trezi alungați de un patron care se consideră stăpân peste tot ce mișcă în ograda dumisale. Dar când dai cu demnitatea de pereți se cheamă că ți-ai asumat asta. Așa că alte comentarii sunt de prisos. La urma urmei fiecare doarme cum își așterne. Unii pe preș.

Autor: Tiberiu SABO



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu