marți, 26 iulie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ


Avand in vedere cresterea zilnica rapida a numarului de cazuri de infectie COVID-19, reaparitia focarelor de infectie la un numar mare de agenti economici, in institutii publice si in unitatile sanitare cu paturi, cresterea numarului de cazuri spitalizate inclusiv in sectiile ATI si a numarului de decese, Directia de Sanatate Publica Maramures recomanda populatiei urmatoarele masuri:

-         Purtarea mastii de protectie in:

 mijloace de transport in comun , spatii inchise aglomerate inclusiv unitati sanitare, etc.;

-         Evitarea spatiilor inchise aglomerate;

-         Spalarea frecventa a mainilor cu apa si sapun sau dezinfectarea cu substante antiseptice;

-         Igienizarea periodica in mijloacele de transport in comun si in unitatile de interes public;

-         Prezentarea la medicul de familie, Centrele de evaluare sau Structurile de Primiri Urgente in cazul  aparitiei semnelor de imbolnavire ( febra, tuse , dureri de cap, dureri in gat, nas infundat, scurtarea respirației, debut brusc al pierderii gustului, mirosului, si vărsături, diaree mai ales in cazul copiilor) in vederea testarii.

-         Prezentarea la cabinetul medicului de familie in vederea vaccinarii.

                                                                        Director Executiv

Dr. Carmen Sima

 

 

Un comentariu:

  1. Comercianții hapsâni, vicleni și nemernici puși pe câștiguri pe linie de excrocherie , în pact cu diferiți puși pe funcții iar doresc să-și lărgească sfera de afaceri diabolice când la 20 milioane de locuitori ori 2 măști pe zi iese o facere de zeci de milioane de lei zilnic. Astfel doresc să silească lumea să poarte acele ”rondioșaguri” pe față? Doresc să-și sporească afacerile necurate astfel? Cât le trebuie pe linie de donații , pomeni sau ce mama dracului le trebuie în cutia milei să le dăm? 20 lei săptămânal, cât ar câștiga astfel pe ”rondiurile” acelea de măști! Le dau dacă excrocii nu se pot descurca fără asemenea nemernicie. Dar să lase lumea în pace!

    RăspundețiȘtergere