luni, 26 septembrie 2022

Conferință de presă cu Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, despre proiectul de Reabilitare Drumul Nordului și alte proiecte în derulare

 

Vineri, 23 septembrie la Consiliul Județean Maramureș Ionel Bogdan, președinte a susținut o conferința de presă împreună cu Marcel Ioan Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, despre proiectul de Reabilitare Drumul Nordului, precum și despre alte proiecte la care se lucrează la Consiliul Județean Maramureș.

La conferința de presă a participat și reprezentanții antreprenorului general Iosef Reisenbauer, director Implenia Baugesellschaft M.B.A. filiala România, respectiv Alex Achim, manager proiect.

S-a finalizat integral reabilitarea Drumului Nordului, vineri, 23 septembrie au fost recepționate lucrările de modernizare realizate pe sectoarele de drumuri județene cuprinse în loturile I și II ale proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 231.320.508,45 lei, finanțat prin Programul Operațional Regional – POR.

Au fost 72,758 km de drumuri județene reabilitați prin acest proiect.

S-au realizat 50 de stații de autobuz, 79 treceri de pietoni și peste 15 mii de metri de trotuare.

S-au reabilitat 10 poduri, iar două poduri au fost nou construite.

Proiectul cuprinde 5 drumuri județene, respectiv: DJ 108D, DJ 108A, DJ 193, DJ 182B și DJ 182C.

Traseul drumului județean reabilitat este: limita județului Sălaj – Ariniș-Rodina-Gârdani – Fărcașa – Sârbi – Tămaia – Buzești- Ardusat – limita județului Satu Mare – Colțirea – Hideaga – DN1C – Șomcuta Mare – Berchez – Remetea Chioarului – Coaș – Copalnic – DN18B – Copalnic Mănăștur – Vad – Lăschia – Făurești – Șurdești int. DJ18.

”În acest moment consider că proiectul poate fi declarat un proiect de succes, un proiect, care va fi continuat cu proiectul Mara-Nord, care va fi finanțat tot prin Programul Operațional Nord-Vest și care va fi de 85 km, continuând alte drumuri importante din Județul Maramureș, care vor intra în reabilitare primăvara anului următor,” a declarat Ionel Bogdan.

” Nu este un lucru puțin, ca un astfel de proiect să poți să-l finalizezi să îl dai în circulație în condițiile în care atât greutățile în ceea ce privește implementarea, dar și greutățile cu creșterea prețurilor la materiale și multiple lucruri care trebuie rezolvate pe șantier, de multe ori dă bătăi de cap”, a spus Ioan Marcel Boloș.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu