duminică, 25 septembrie 2022

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a luat atribuțiile viceprimarului UDMR pentru că a îndepărtat Tricolorul!

La Oradea si Tura se dărâmă statui românești. La Cluj se propune dărâmarea Crucii de pe Cetățuie, dar la Baia Mare domnește legea.

La inspecția de vineri, 23 septembrie 2022 de la Festivalul Castanelor din Baia Mare, primarul Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a observat că unele tarabe aveau înscrisuri doar în limba maghiară așa că a decis scurt să se instaleze tricolorul românesc pe acele tarabe.

A doua zi, sâmbătă, viceprimarul UDMR István Zsolt Pap a decis de capul lui îndepărtarea Drapelului Național al României. Reacția reprezentanților UDMR din Baia Mare a venit și pe Instagram: „Considerăm de neînțeles și inacceptabilă declarația primarului, ec. Cătălin Cherecheș, făcută la Sărbătoarea Castanelor, prin care inscripțiile maghiare ar trebui acoperite cu steagul României la tarabele de vânzare cu kurtos. Steagul României a fost pus joi de către personalul primăriei, însă vineri dimineață viceprimarul orașului, István Zsolt Pap, a ordonat să fie demontate. În Nagybánya nu au existat până acum exemple de astfel de manifestări, considerăm regretabil că managerul orașului a apelat acum la asta. Suntem convinși că astfel de gesturi nu servesc conviețuirii pașnice și săpa tranșee între comunitățile românești și maghiare ale orașului, iar acest lucru nu ar trebui să fie în interesul nimănui.”, au scris UDMR-iștii citați de eMaramureș.ro.

Contra-reacția lui Cherecheș a venit la fel de rapid: l-a demis imediat pe UDMR-ist. „Din secunda aceasta îi retrag atribuțiile pe care i le-am delegat”, a spus el pentru același jurnalist de la Baia Mare.

 Sursa: NapocaNews 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu