miercuri, 28 septembrie 2022

"Ziua Europeană a Limbilor" aniversată la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare

 


În data de 26 septembrie se sărbătoreşte "Ziua Europeană a Limbilor", motiv pentru care inimoasa profesoară de limba engleză Monica Zah de la Şcoala Gimnazială Mireşu Mare a demarat un proiect educativ numit, sugestiv "Hello, Europe!" la care au fost invitaţi, în calitate de colaboratori prof. ed. plastică Remus Katoka şi învăţătorii: Livia Pop, Mădălina Demian, Claudia Ciocotişan şi Gelu Dragoş.

Întrebată fiind despre acest demers şi scopul lui, prof. Monica Zah ne-a spus: "Limbile ca instrument de comunicare sunt un element esenţial al Uniunii Europene. Diversitatea lingvistică ne oferă posibilitatea de a ne pune în locul altora şi de a privi viaţa dintr-o altă perspectivă".

Activităţile au fost multe şi diverse: elevii din clasele I-III au primit nişte fişe de lucru "doodle coloring pages" pentru a se familiariza cu diverse forme de salut în limbile europene; elevii clasei a IV-a au realizat un panou cu flori pe au scris culorile în diferite limbi europene; elevii claselor V-VIII au participat la  un concurs cu întrebări despre ţările U.E, de genul: moneda ţării, feluri de mâncare specific, portul tradiţional, capitalele ţărilor respective, etc.

La final, sub îndrumarea prof. de desen Remus Katoka s-a realizat o expoziţie cu titlul "European Language Day" care se găseşte pe holul şcolii noastre iar elevii din ciclul primar au vizionat filmul "Gruffalo".

                                                                                                          GDL



Foto: GDL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu