marți, 27 septembrie 2022

Viceprimarul UDMR de Baia Mare, atac la Cătălin Cherecheş: „Expunerea steagului României în locuri total nepotrivite, în partea inferioară a standurilor comerciale, arată lipsă de respect!

 


” Viceprimarul UDMR de la Baia Mare căruia i-au fost retrase atribuțiunile spune că scandalul tricolorului „a fost un gest provocator”. El a mai spus că nu a ordonat nimănui să dea jos drapelul românesc iar Cătălin Cherecheş e un mic dictator”, titrează România TV.

Viceprimarul UDMR din Baia Mare, Istvan Zsolt Pap, cel căruia primarul Cătălin Cherecheş i-a retras atribuțiunile pentru că a dat jos drapelul României de pe standurile cu kürtőskalács de la Sărbătoarea castanelor, a făcut unele precizări în legătură cu acest subiect. Potrivit lui, „demersul a fost unul provocator, destinat să creeze tensiune în rândul comunității din Baia Mare”. El a precizat că, în realitate, nu a ordonat nimănui să înlăture steagul românesc de pe standuri, ci le-a explicat comercianților că nu există nicio dispoziție legală care să-i oblige să păstreze acolo simbolul național.

„În urma deplasării mele în zona cu comercianți de la Sărbătoarea Castanelor am constatat că la unele standuri (7 - 8 la număr din totalul de aproximativ 100) denumirea de “Kürtőskalács” era acoperită cu inscripția „Cozonac”, iar în zona de sub tejghea (!) erau plasate steaguri ale României. Am aflat că acest demers i-a aparținut primarului, care a „ordonat” verbal să se procedeze astfel la toate standurile unde era afișată inscripția “Kürtőskalács” (exclusiv la aceste tarabe)”, a început el explicațiile.

Comercianții de bun simţ, mai spune el, nu au fost de acord cu acest demers.„Comercianții mi-au transmis protestul lor față de acest dublu standard, în sensul că doar ei au fost vizați de această dispoziție. Le-am comunicat că nu există vreo dispoziție scrisă dată de aparatul administrativ al Primăriei sau vreo decizie a Consiliului Local, în acest sens, privind Sărbătoarea Castanelor, care să justifice aceste măsuri. În consecință, le-am comunicat că dacă se simt neîndreptățiți pot să aducă starea standurilor comerciale la forma inițială”, a mai menționat viceprimarul UDMR.

„Țin să precizez că nu am recurs la niciun act care să fie (nici măcar la nivel de interpretare) îndreptat împotriva vreunui simbol național. Așa cum și până acum am demonstrat de-a lungul activității mele, am respectat întotdeauna simbolurile statului român”, mai transmite viceprimarul.

El a comentat apoi situația creată. „Apreciez ca nepotrivit și lipsit de patriotism modul în care Cătălin Cherecheș a ales să îşi arate respectul pentru drapelul României, demersul fiind de asemenea la limita legii și a normelor privind arborarea drapelului. Expunerea steagului României în locuri total nepotrivite, în partea inferioară a standurilor comerciale, arată lipsă de respect față de principalul simbol național al cetățenilor români de orice etnie”, a mai spus UDMR-istul.

 

Sursa.: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu