miercuri, 28 septembrie 2022

Noi acuzații de plagiat la adresa lui Sorin Cîmpeanu

 

 Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este acuzat de jurnalista Emilia Șercan că a plagiat un curs universitar, în 2006. Potrivit acesteia, politicianul și-ar fi însușit capitole întregi semnate anterior de alți doi autori.

În replică, ministrul susține că "astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc legile educației - care sunt de interes pentru milioane de copii - nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale".  Lucrarea se numea "Irigații, desecări, combaterea eroziunii solului. Irigarea culturilor".

Investigația publicată  de PressOne arată că Sorin Cîmpeanu și-ar fi însușit mai multe capitole din lucrarea fostului său coordonator de doctorat, conținut care însumează 92 de pagini.

Reacţia ministrului Educaţiei a fost aceasta:  "Am înțeles că principalul obiectiv al acestui articol este blocarea Legilor Educației. Vă fac un anunț: legile educației își vor continua parcursul firesc, legal, spre procesul de adoptare. Astfel de încercări de a opri din cursul lor firesc Legile Educației - care sunt de interes pentru milioane de copii - nu mă pot influența, chiar dacă sunt abordări punctuale personale", a spus Sorin Cîmpeanu. 

 

Editor : A.A.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu