vineri, 30 septembrie 2022

O MARE ȘI SUPERBĂ SĂRBĂTOARE LITERARĂ – 3 iulie 2022


O sărbătoare care îți scrie pe suflet povestea unor oameni minunați, pe care nu ai cum să nu-i iubești!

O bucurie a fost întâlnirea de azi, de la Sinaia, prilejuită de Lansarea celor 3 cărți: PRIN OCHII MEI, LA CASA DE NEBUNI, ale scriitoarei MIHAELA C.D. și DIALOG PESTE OCEAN, autori MIHAELA C.D. (CANADA) și TRANDAFIR SÎMPETRU (ROMÂNIA), apărute la Ed. Globart Universum, Montreal, Canada.

Veniți din Canada, Doamna Mihaela CD și Domnul Johnny Ciatloş Deak, o familie minunată, de o mare sensibilitate și rafinament literar, ne-au oferit bucuria acestui eveniment de excepție, aici la noi, în România! Oameni frumoși, plini de lumină, dovadă că distanțele nu stau în fața iubirii de neam, de semeni, de Cuvânt.

Au fost momente unice, poezie, muzică și multă dăruire. Mulțumim pentru darurile oferite: cărți, reviste, diplome, dar cel mai frumos dar a fost prezența dumnealor aici, pe meleagurile românești!

Un frumos ÎMPREUNĂ, care va dăinui în sufletele noastre, dovadă că Dumnezeu ne iubește și am avut această șansă a unei întâlniri unice! MIHAELA CD: Redactor la Universum VIP Studios, artiste la ART Design by Mihaela CD, Redactor la Editura Globart Universum, fondator la Poezii pentru sufletul meu, Creative Writer la The Writers’ Union of Canada.

JOHNNY CIATLOS–DEAK: Senior Editor la Editura Globart Universum, Editor & Co Founder la Poezii pentru sufletul meu de Mihaela CD.

TRANDAFIR SÎMPETRU: – President of România for World Union of Poets, president Of The World Literature Academy, Editor la Editura Liric Graph România, etc.

Cartea PRIN OCHII MEI, a scriitoarei MIHAELA C.D., Ed. Globart Universum, Montreal, Canada, 2022, este o carte de eseuri, impresii, articole, recenzii și cronici literare, care ne întâmpină cu convingerea autoarei că scriitorii au o mare responsabilitate, „aceea de a transmite cititorului mesaje relevante și adevărate, pozitive, care să-l îmbogățească, să-l valorizeze, să-l ajute să se autovalorizeze.”. Avem nevoie de „mesaje pozitive, gânduri optimiste, valori morale, învățături creștine”, iar pana scriitorului este „arma sa cea mai de preț”.

Prin această carte avem un tabloul întregit al personalității sale artistice, la care, adaugă acum și scrierile sale în calitate de jurnalist și redactor, fiind deopotrivă „scriitor, poet, jurnalist și cronicar”, toate încununate cu succes

Evidențiem existența unui parcurs ascendent al permanentei descoperiri de sine, a distinsei Doamne scriitoare MIHAELA C.D., care continuă să se descopere în fiecare zi, prin ceea ce face, dar mai ales, prin ceea ce scrie, descoperă în ea valenţe noi, nebănuite, abordări şi poziţionări din cele mai diferite faţă de realitatea înconjurătoare şi faţă de propria sa creaţie, fie lirică sau jurnalistică.

Scrierile ei jurnalistice te situează și pe tine, cititorule, în mijlocul evenimentelor, pe care le trăiești împreună cu ea, în iureșul lor, cu interpretări pertinente și scoatere în evidență a unor aspecte semnificative. Cred că această formă de exprimare prin scris, jurnalismul, aștepta latent să iasă la lumină și iată că MIHAELA C.D. o face în modul cel mai reușit posibil, surprinzându-ne și bucurându-ne totodată.

O consider un model de demnitate, de scriitor integru, cu un stil propriu, de român adevărat, trăind amplu și curat tot ceea ce Creatorul i-a dat spre binecuvântare.

Vă asigur că în această carte vă veți regăsi în multe din scrierile autoarei, veți vibra alături de ea, veți spera și veți trăi românește alături de ea!

O activitate creativă prolifică, prin care se reinventează, se redescoperă, într-o libertate a spiritului care o definește și pe care o induce ca o respirație, tuturor celor cu care ea interrelaționează. O felicităm și îi dorim mult succes în creațiile și proiectele viitoare!

A două carte, cu un titlu provocator, LA CASA DE NEBUNI, dar care nu te surprinde având în vedere că în lumea de azi asistăm la un război care distruge umanul, credința și valorile fundamentale, nu pe ascuns ci pe față, în care umilința suferința au atins cote amețitoare și dezarmante, iar o „casă de nebuni” stă în expectativă, în care nu intră cine trebuie, spre care sunt dirijați cei manipulați, și ajunși la disperare.

Poezia distinsei scriitoare MIHAELA CD transformă poezia într-un puternic mesaj de iubire, de pace, de dialog cu Dumnezeu: face din ea un barometru, un senzor umanității, ce trebuie trezit în fiecare dintre noi, cu dragoste și credință. Valoarea poeziei derivă și din modul cu totul special prin care autoarea volumului unește timpul cu spațiul, decorându-l cu trăiri înalte, chiar dacă răul a invadat pământul.

Chiar dacă nimic nu va mai fi ca înainte, Forța Cuvântului își pune amprenta pe sufletele înrobite. Un volum manifest, în care te simți în iureșul luptei pentru libertate, alături de autoare, în care pandemia ar trebui înlocuită cu una de iubire. Emoții pure, smerenie, rugă, manifest.

Forța poeziei distinsei doamne MIHAELA CD, generează bucurie, speranță, mișcă sufletele. O efervescență inedită și inefabilă, acaparatoare, care ne confirmă încă o dată ceea ce de fapt știam și anume faptul că doamna MIHAELA CD este o scriitoare complexă și completă, care își asumă cu demnitate identitatea sa literară, promovând valorile umane românești, la nivel planetar. Într-o permanentă stare de veghe, își respectă promisiunea făcută cu credință în fața lui Dumnezeu, de iubitor al Cuvântului

Într-o lume atât de lipsită de dragoste și plină de nepoveste, apariția volumului DIALOG PESTE OCEAN, o punte de poeme pentru suflet, scris de MIHAELA C.D. (CANADA) și TRANDAFIR SÎMPETRU (ROMÂNIA), la Ed. GLOBART UNIVERSUM, este o binecuvântare. Cartea reprezintă un dialog poetic, care învinge distanțele și cu siguranță va învinge și timpul.

Am fost mereu fascinată de lumea poeziei celor doi scriitori, de exuberanța și eleganța poeziei MIHAELEI C.D., plină de grație și inefabil, dar și de oceanul de trăiri poetice al lui TRANDAFIR SÎMPETRU, care te acaparează ca un vârtej și te poartă acolo unde vrea poetul, la marginea lumii, pe țărmul poeziei.

Dialogul dintre cei doi, curge magic de la unul la altul, de parcă un fir celest țese și scrie povestea lor, de iubire la distanță, invitându-ne la reflecții. Un dialog literar, care miraculos ne poartă în lumile lor, imaginar tangibile pentru noi, presărate cu metafore și construcții estetice. O arhitectură precum o arcă din cuvinte, care leagă prin firele nevăzute ale iubirii, oamenii între ei, într-o lume care are nevoie atât de mult și de iubire și de poezie.

Un templu din cuvinte în care cei doi pășesc extatic, măreția sufletelor fiind scăldată în iubirea adevărată. Un dialog prin care sufletele se regăsesc și se recunosc, iubirea adevărată dăinuind prin poezie. Fiecare dintre cei doi, cântă pe o frecvență a sufletului, realizând o orchestrație cosmică și metaforică, divină și pământeană deodată, oferindu-ne stări de spirit eliberatoare și înălțătoare.

Mulțumim MIHAELEI C.D. și lui TRANDAFIR SÎMPETRU pentru darul de iubire oferit și așteptăm cu interes și bucurie următoarele apariții editoriale!

Iată că în vacarmul acestei lumi ce glisează spre dezumanizare, Dumnezeu ne trimite oameni speciali, cu misiuni bine definite, care să revigoreze prin cultură, acest neam!

Mulțumim distinsă Doamnă MIHAELA CD, Domnule JOHNNY DEAK, cât și dvs Domnule TRANDAFIR SÎMPETRU pentru dăruirea cu care promovați pe plan mondial valorile românești.

Mulțumim și pentru organizarea minunată de care s-a ocupat Doamna Cristina Florea, Președinte al Asociației Socio-Culturale Prahova, Excelsior Sinaia și bineînțeles Dl Trandafir Sîmpetru pe care îl felicităm pentru minunatele activități literare organizate de fiecare dată, în țară și peste hotare! Admirație și recunoștință!

Dumnezeu să binecuvânteze Poezia, Poeții și Românii de pretutindeni!

Cu prețuire, AURELIA RÎNJEA

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu