sâmbătă, 24 septembrie 2022

Gata cu acuzele...


Reclamată la biserica miliției că face baie sin(gură), madam Fifi ripostează anemonic (fără avocat firfiriu).

Acuza principală ce i se aduce truditoarei pe centurili patriei ar fi aceea că face risipă de energie făcând baie singură, dumneaei, ridicându-și fustița în fața complotului că energia și-o risipește prin tiruri, boscheți, buruieni, ori prin paturile bărbaților însurați în stare taternală, când soțiile sunt la serviciu, nu prin lipsă de-al doilea la duș.
Cu „pădurea” terminată, rasă, inculpata coboară fustița-n bernă, cum fac ungurașii cu drapelul roș-galben-albastru de ziua noastră.
Doamna noastră Ursula, un von der Leyen de Dâmboviță poluată, își apără cu amandouă mâinile „nevinovățenia”, stă cu mâinile încurcișate (pe dânsa) și spune că de vină este iepuroaika văduvă care mănâncă iarba lăcustelor fudule. De-aici ni se trag nouă belelele; salarii mici, venituri exorbitante, prețuri colosale, „veterani” răniți la portofel din „războiul” 1989, nu că domnia sa face baie singură la un duș amețitor.
Duduia amenință că o va da în judecată pe Christine Madeleine Odette Lagarde, președinta Băncii Centrale Europene care a spus că pensionarii trăiesc prea mult, dar și pe Hitler, Stalin, Decebal și nea Nicu.
Între timp toamna care-și coace frunzele privește prin nori vinovați și vânturi cu amețeli de aramă cum se frământă depresia.
Prin decret președințial se interzice fabricanților de dușuri să mai construiască așa ceva pentru o persoană.
Cine nu respectă legea va fi dat în grija lăcustelor văduve și gravide.
Clar!

Puiu RĂDUCAN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu