vineri, 30 septembrie 2022

Sărbătoare fără precedent la Liceul Teoretic "Ioan Buteanu" Șomcuta Mare


Am celebrat azi, în avans, Ziua Mondială a Educației printr-o suita de manifestari culturale, structurate pe patru ateliere educationale de exceptie.

Am fost onorati cu prezenta de reprezentanți din Guvernul României, respectiv: Secretarul de Stat din Ministerul Educatiei, Antoneta BOLCHIS, Secretarul de Stat din Ministerul Afacerilor Externe, Janina SITARU, Secretarul de Stat din Ministerul Culturii, Mădălin VOICU, Subsecretarul de Stat din Ministerul Educației, Marian DARAGIU, subprefectul județului Maramureș Crina CHILAT, primarul orasului Somcuta Mare, Gheorghe Ioan BUDA.

Delegației i s-au alăturat inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Mihai POP, directorul Casei Corpului Didactic Maramureș, Florin SIMION, inspectori școlari ai Inspectoratului Școlar al județului Maramureș.

Primul atelier educațional, intitulat ,,Educația prin sport, susținem performanța”, s-a concretizat într-un meci amical între echipa de handbal CS ,,Minaur” Baia Mare și elevii șomcuteni pasionați de sport, aceștia din urmă bucurându-se de privilegiul jocului alături de campioanele handbalului feminin.

Mulțumim echipei "Minaur" pentru bucuria pe care le-au facut-o elevilor nostri! Sigur nu vor uita niciodata acest meci. De asemenea, felicit elevii implicati in joc si pe colegii profesori de sport care i-au pregatit!

Al doilea atelier educațional, ,,Educația prin meșteșug. Meșteșugul olăritului”, l-a avut ca invitat pe meșterul popular Daniel LEȘ. S-au alăturat elevilor șomcuteni copiii din DIASPORA, respectiv din Belgia, Italia, Spania. Împreună, de Ziua Mondială a Educației, copiii ROMÂNIEI și copiii DIASPOREI au fost vibrat la unison. Mulțumim mesterului popular pentru onoarea pe care ne-a facut-o si pentru faptul ca i-a captivat pe elevi, divulgandu-le tainele olaritului. Multumesc dnei prof. Claudia Maglaviceanu si dlui adm. retea Oskar Pascui pentru eforturile facute cu asigurarea transmisiei live in Diaspora. Multumesc dlui prof. Ionel Cotet si dansatorilor de la Clubul Elevilor Somcuta Mare pentru minunatele dansuri.

Cel de-al treilea atelier, ,,Educația incluzivă, fără bariere, granițe, segregare și etichetare”, s-a desfășurat la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil, atelier în care elevii audienți au devenit ,,Biblioteca vie” din comunitatea șomcuteană. Dansul copiilor de etnie romă a întregit acest atelier educațional multicultural. Mulțumim doamnei comisar – șef Simona CHIOREAN, de la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Maramures pentru gazduire si dnei prof. Anca Pascui pentru eforturile depuse in organizarea atelierului.

Manifestarea s-a încheiat cu un regal dedicat artei teatrale, în cadrul atelierul educațional intitulat ,,Educația prin teatru”. În sala Casei de Cultură ”Aurel Buteanu” Șomcuta Mare, spectatorii au vizionat două piese de teatru jucate de către Trupa Cuore a Liceului Teoretic ,,Ioan Buteanu” Șomcuta Mare, coordonata exemplar de dna bibliotecar OnoricaTirziu. De asemenea, invitati speciali, de la Baia Mare au pus în scenă spectacolul ”Piccolo Paese”, coproducție a Teatrului Municipal Baia Mare și Artspot – Baia Mare. Mulțumesc maestrului Dragoș CĂLIN, doamnei bibliotecar Onorica TÂRZIU, dnei prof Corina Muntean pentru organizarea atelierului de teatru! Multumesc, dnei prof. Lorincz Izabela pentru realizarea minunatului decor de la Casa de Cultura!

Felicitari Alexandru Mester pentru expozitia de tablouri minunate prezentata!

Multumesc dnei secretar de stat Antoneta Bolchis pentru ca a facut posibila aceasta sarbatoare in liceul nostru!

Multumesc dlui primar Gheorghe Buda pentru eforturile depuse si pentru faptul ca sprijina educatia somcuteana!

Multumesc dnelor director adjunct pentru sprijinul oferit si tuturor colegilor! Am demonstrat ca suntem un colectiv unit si ca atunci cand ne propunem putem sa realizam lucruri frumoase impreuna.

Va respect si va iubesc!

La multi ani, dragi colegi!

La multi ani, dragi elevi!

Multumesc tuturor pentru efortul comun facut, pentru organizarea unei Zile a Educatiei de neuitat la Somcuta Mare!

Alina TALPOȘ

























 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu