marți, 27 septembrie 2022

IPS Andrei, Mitropolitul Clujului a binecuvântat Sala de tradiții a Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii

 

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat marți, 27 septembrie 2022, în mijlocul personalului militar și civil de la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, titrează Radio Renașterea.

Cu acest prilej, Părintele Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor restrâns de clerici, a oficiat slujba sfeștaniei și a binecuvântat Sala de tradiții a Bazei 71 Aeriană. Din sobor au făcut parte consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol – arhidiaconul Claudiu Grama, preotul militar Sorin Medrea (Baza 71 Aeriană), preotul militar Emanuel Cășvean (Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”  din Florești) și preotul Sergiu Păcurar (Parohia Sâmboieni, Protopopiatul Gherla).

La finalul slujbei, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură și i-a felicitat pe toți cei implicați în amenajarea sălii de tradiții. Pentru implicarea activă în viața și activitățile Bisericii, precum și în amenajarea sălii de tradiții, Mitropolitul Andrei i-a acordat istoricului Emanuel Iacob Manu Ordinul „Mihai Vodă” pentru mireni. La rândul său, domnul Emanuel Iacob i-a oferit Înaltpreasfinției Sale o icoană din secolul al XVII-lea.

De asemenea, comandantul Bazei 71 Aeriană, generalul de flotilă aeriană Leonard-Gabriel Baraboi, a mulțumit ierarhului pentru prezență și binecuvântare, oferindu-i, în semn de recunoștință, o Diplomă de excelență.

„Aducerea la viață a sălii de tradiții a reprezentant o muncă destul de complexă, cu implicări multiple, motiv pentru care le mulțumim tuturor pentru donațiile făcute și ajutorul oferit. Totodată, am încercat să îmbinăm mireasma istorică a sălii cu dezvoltarea tehnologică, reușind să prezervăm legătura dintre trecut și prezent. Acesta reprezintă doar primul pas în dezvoltarea sălii de tradiții, întrucât ne dorim să adăugăm și alte elemente semnificative din istoria Bazei, pentru a le prezerva și a oferi publicului larg o perspectivă a importanței aviației românești în istorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al bazei aeriene, Adela Oltean.

Cu o istorie de 40 ani, „ne mândrim cu impactul pe care Baza 71 Aeriană l-a avut asupra aviației românești, în special prin profesionalismul de care dăm dovadă de fiecare dată când datoria ne cheamă. Istoria Bazei 71 Aeriană este prezentată în particularitatea sa, mai ales prin descrierea componenței sale, anume a istoriei escadrilelor, dar și a distincțiilor pe care, datorită implicării și a profesionalismului de care am dat dovadă, baza noastră aeriană le-a dobândit de-a lungul îndeplinirii cu succes a misiunilor naționale și internaționale”, a spus Adela Oltean.

 

Sursa: NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu