vineri, 30 septembrie 2022

Întâlnirea literară - ședința L.S.R. filiala Cluj-Napoca

 


Dacă e joi, este despre Cluj și întâlnirea literară - ședința L.S.R. filiala Cluj-Napoca.

Pornesc spre Cluj, cu cele mai proaspete apariții editoriale, pentru a le dărui prietenilor. Pornesc cu imensă bucurie, știind că poeta Lia RETIANU își aniversează astăzi ziua de naștere. Pupici și îmbrățișări. Întâlnire cu Rodica Mureșan, Romulus Moldovan, Alin Cucuruzan, fam. Porumb Geta și Horia, Ovidiu Vasile, Gabriel Cojocaru, Ioan Pecican și încă mulți prieteni de suflet. Bucurie. Cupe de șampanie. Tort. LA MULȚI ANI - LIA RETIANU! Să te bucuri de sănătate și bucurii. Mulțumesc pentru prietenie...
Ora 17.00
Ședința literară a L.S.R. filiala Cluj-Napoca.
Loc de desfășurare - Casa armelor, Cluj-Napoca.
Prezenți, alături de cei ,,de-ai locului", din Maramureș: Cristina Mariana Popan, Aurelia Oancă, dr. Mihai Ganea, subsemnatul, Vasile Bele - prof. Voichița Vereș, punând accent pe acest lucru.
O întâlnire literară de suflet, cu oameni de suflet. Inimi senine, senin în inimă. Mă bucur că am putut fi alături de ceilalți participanți.
Întâlnirea cu președintele L.S.R. Al. Florin Țene, cu doamna Voichița Vereș, cu Iulian Patca, Gavril Moise, Emil Eugen Coța... fără doar și poate, bucurie imensă. La fel și revederea cu Lucia Elena Locusteanu sau Antonia Bodea!
Poezie. Momente de mare bucurie. Lansare de carte - Clementina Mireșan. În susținerea Domniei Sale i-au fost alături - prof. Emil Pop, Eugen Emil Coța. Ba chiar și eu am îndrăznit să mă alătur acestor foarte buni oratori. Diplome aniversare - Virtutea literară. Printre cei care au fost felicitați - prof. Virginia Paraschiv.

Vasile BELE








2 comentarii:

  1. Un neica nimeni in ale scrisului ma ignora si nu ma trece ca fiind prezent la redeschiderea stagiunii LSR Cluj, unde deja m-am afiliat si eu, dar nu m-am suparat ci ambitionat. Ii reamintesc individului faptul ca eu sunt publicat cu zeci de poezii în prestigioasele reviste: ”Argeș”, ”Expres cultural”, ”Nord literar”, ”Spații culturale”, ”Litere”, ”Neuma”, ”Poezia”, ”Hyperion”, ”Banchetul”, ”Arte”, ”Caiete Silvane”, ”Contact international(Canada), Surâsul Bucovinei, ”Cuvânt românesc, (Spania), ”Reflex”, ”Oltart”, ”Literatura de azi”, ”Detectiv cultural”, ”Zenit 22”, ”Timpul”, "Leviathan", "Litera nordului", ”Vatra veche” etc. Iar înainte de asta sunt publicat cu peste 100 poezii în prestigioasele reviste: ”Argeș”, ”Familia”, ”Convorbiri literare”, ”Hyperion”, ”Vatra veche”, ”Nord literar”, ”Alternanțe”(Germania), ”Litere”, ”Caiete Silvane”, ”Neuma”, ”Plumb”, ”Portal Măiastra”, ”Caietele Columna”, ”Alba Iulia Cultural”, ”Feed- Back”, ”Observatorul”(Canada), ”Boem@”, ”Mărturii culturale”, ”Arte” etc. Și voi apărea până la sfârșitul anului în 7-8 reviste de prestigiu. Mi-au trimis pe mail că mă publică. Așa că nu mă interesează În aceste reviste nimeni nu te publică după diferite conjuncturi extra culturale bazate pe funcții, poziții sociale, aport financiar sau după anumite recomandări fără legătură cu valoarea literară (ca în unele antologii la care ”antologatorii” și o anumită tipografie/editură urmăresc să scoată bani pe cât mai multe exemplare tipărite indiferent de care ce scrie, chiar publicând de la unii versificări de trei nuiele, trei surcele, relatări redate cu simplism cât că sunt puse pe rimă, fără nici cele mai firave pâlpâiri poetice), ci după o drastică analiză pe text în funcție de elemente de stil poetic și originalitate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai guraliv de doi lei,agramat si neimplinit scolar,esti lipsit de cele mai elementare norme de bun simt.Mai VeDeM,locul tau este la munca nu la batut din gura-puturos scolar,betiv si puturos profesional care esti.Mai neimplinitule ... care esti,huoooo!

      Ștergere