duminică, 17 iunie 2018

UN PUNCT DE VEDERE


Căciula singuri ne-o furăm
și ni se pare c-avansăm!

        


  Motto:
Postdecembrismul ilustrează
cum pot fi toate răsturnate
când cetățenii-s resemnați
și-aleșii zdravăn dau din coate...

            Întrucât scopul politicii postdecembriste a fost și continuă să fie unul eminamente ticălos (sistematica păcălire a majorității cetățenilor de către gașca încumetrită a aleșilor puși pe căpătuială), mijloacele întrebuințate de aceștia nu pot să fie decât pe măsura nevredniciei și nedemnității lor: minciuni și furtișaguri colosale, pliniri pentru cei mulți banale, ocârmuiri  ultravenale.
            Toate astea fac ca, printr-o atroce ironie a sorții (câți dintre cârmuitori au ceva în comun cu gândirea și gânditorii?!), instinctiva călăuză a tuturor politicilor românești postdecembriste să fie ideea nietzscheană a eternei reîntoarceri la răul ce a mai fost pe aceste meleaguri și care la vremea respectivă părea de domeniul coșmarului. Știind treaba asta și având în vedere declarațiile folclorico-patriotarde ale aleșilor, tocmai de aceea i-am spus „bătuta pe loc”.
            Dar recenta afirmație publică a preadubiosului Varujan Vosganian cum că are impresia întoarcerii în urmă cu aproape 30 de ani, adică atunci când România extenuată de bolșevism începea să fie împinsă de noii politruci în infernul postdecembrist, mă obligă să înlocuiesc eticheta folclorică cu sintagma lui Friedrich Nietzsche. Că, de, suntem nevoiți să ținem pasul cu vremea, o vreme în care toți acești demolatori ai României sunt tobă de cosmopolitism, necinste, impostură, ipocrizie și democrație originală...
            Păi, nenicule Vosganian, nu tu și ceilalți fârtați incolori în plan moral-spiritual și policolori în cel politic sunteți responsabili de starea dezastruoasă în care am ajuns, deși ați preluat o țară acceptabil industrializată, cu o flotă impresionantă și (fapt unic în lume) nu numai că fără datorii externe, dar și cu creanțe externe de circa 15 miliarde dolari? Voi cei care vă lamentați și acuzați statul paralel, deși unii dintre voi (Tăriceanu și Vosganian, de pildă) n-au  pierdut niciun mandat de șparlamentar până în prezent, cum ați servit România, de astăzi, în mai puțin de trei decenii, ea are câteva milioane de cetățeni expatriați, a pierdut cam tot ce-i conferea vigoare (economie, păduri, teren arabil, resurse ale subsolului) și s-a trezit (sic!) cu o datorie externă de peste 100 de miliarde dolari?!
            A, da, era cât pe-aci să uit că în mințile voastre alterate de putere și parale, adevăratul vinovat este statul paralel, cel pe care nu sunteți în stare să-l definiți și împotriva căruia organizați proteste la scară națională, deși prioritățile voastre ar trebui să fie de natură economico-socială (înfăptuirea promisiunilor făcute în  campania electorală și cuprinse în aiuritorul program de guvernare), nicidecum păgubitorul război purtat neîntrerupt împotriva Justiției și a președintelui Iohannis.
            Fiind știut faptul că politrucii nu plătesc decât rareori oalele sparte în capul unei națiuni ca a noastră și că pot fi cel mult sancționați prin pierderea viitoarelor alegeri atunci când o fac prea de oaie, iată motivul pentru care străduințele acestora se îndreaptă ostentativ spre aparențe, întru lesnicioasa ducere cu preșul a naivilor.

            Sighetu Marmației,                                                          George  PETROVAI

                17 iunie 2018

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu