marți, 18 iunie 2019

[AGIRo-536] Până în 28 IUNIE este ETAPA A III-A DE ÎNSCRIERI LA ACTIVITĂȚILE AGIRo pe 2019 pentru învăţători, educatoare, profesori de la ciclul gimnazial şi liceal



Până în 28 IUNIE este ETAPA A III-A DE ÎNSCRIERI LA ACTIVITĂȚILE AGIRo pe 2019 pentru învăţători, educatoare, profesori de la ciclul gimnazial şi liceal (eventual însoțiți de familii)
a)Pentru colegii din România:
Alegeți una, mai multe sau toate activitățile descrise mai jos. La fiecare simpozion, congres, școală de vară vor fi și unul sau mai multe cursuri de formare fără costuri suplimentare (doar pentru cei care vor dori să le urmeze).
Completați apoi în noul tabel atașat opțiunile dumneavoastră după ce achitați (până în 28 iunie inclusiv), integral sau un avans acolo unde se precizează avans (sau scrieți vouchere), prin depunere bancară sau mandat poștal, în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. După efectuarea plății să trimiteţi atașate, pe adresaasociatiainvatatorilor@gmail.com noul tabelul de înscriere, dovada plății scanată și (opțional) articol/articole. TRIMITEȚI-NE TOATE ACESTEA ÎNTR-UN SINGUR E-MAIL DISTINCT ȘI DOAR LA asociatiainvatatorilor@gmail.com, NU LA ALTE ADRESE SAU PE FACEBOOK!
Cei fără cazare și masă achită doar taxa de participare de 30 lei pentru fiecare activitate aleasă, cotizația anuală de 25 lei (o singură dată și doar dacă nu au achitat-o pe 2019) și, opțional, 30 lei taxă de publicare de fiecare articol în volumul simpozionului sau revista AGIRo.
Achitând cotizația, cu această ocazie devin membri AGIRo și cei care nu au fost până acum (le vom elibera adeverința corespunzătoare).
Membrii familiei care nu sunt cadre didactice sunt scutiți doar de cotizație.
Cei care, în țară, vor să își folosească voucherele pentru cazare+masă vor scrie „vouchere” și vor achita doar taxa de participare și eventual cotizația și taxa de publicare. Celor care optează pentru vouchere le voi scrie ulterior când și unde să îmi trimită voucherele.
b)Colegii de peste hotare care doresc să participe la activitățile noastre trebuie să se înscrie și ei și să achite cele necesare tot până în 28 iunie la activitățile unde nu avem gratuități. Să ne scrie laasociatiainvatatorilor@gmail.com și le vom comunica persoanele de contact din țara lor la care să facă plata. Vor achita sumele echivalente în moneda lor națională. Colegii de peste hotare sunt scutiți de cotizație către AGIRo și de taxe de participare/publicare la activitățile din România. La activitățile desfășurate în țara lor respectă procedura asociațiilor noastre partenere de acolo.
OFERTA cu activitățile AGIRo pe 2019 pentru învăţători, educatoare, profesori de la ciclul gimnazial şi liceal (eventual însoțiți de familii) LA CARE MAI SUNT LOCURI

A. ARAD (28 – 30 iunie 2019, de ZIUA ÎNVĂȚĂTORULUI) PENTRU PROFESORI ȘI ELEVI DIN Serbia (Voivodina și Serbia de Răsărit), Ucraina (regiunile Odessa, Cernăuți și Transcarpatia), Republica Moldova (inclusiv raioanele nistrene), Bulgaria, Macedonia, Albania, Ungaria și România:
1.Asigurăm cazare și masă gratuite începând cu cina din 28 iunie și terminând cu prânzul din 30 iunie pentru primii 33 de profesori, elevi și părinți însoțitori de peste hotare care își anunță participarea lor printr-un e-mail lavioreldolha@gmail.com cu nume, școală, localitate, telefon, e-mail pentru cei pe care îi înscriu.
2.Primim și din țară înscrieri cu cazare la hotel și masă (contra cost – 240 lei în total pentru cele 2 zile). Colegii din țară se pot înscrie până în 20 iunie trimițând un e-mail la vioreldolha@gmail.com cu nume, școală, localitate, telefon, e-mail pentru cei pe care îi înscriu. Se pot folosi și voucherele de vacanță.
3.Colegii arădeni și cei care nu au nevoie de cazare și masă, se pot înscrie oricând trimițând un e-mail lavioreldolha@gmail.com cu nume, școală, localitate, telefon, e-mail pentru cei pe care îi înscriu. Ei au de achitat doar 30 lei taxa de participare.
            B. ALTE ACTIVITĂȚI AGIRo din 2019 LA CARE SE MAI FAC ÎNSCRIERI (la celelalte NU mai sunt locuri):
I. 21-22 iulie: Iași. Vizitarea orașului și Simpozion Internațional la 110 ani de la congresul din 3-5 iulie 1909 de la Teatrul Naţional din Iași în prezența a 1500 învățători. Înscrierile se fac depunând un avans de 100 lei până în 28 iunie inclusiv sau precizând că vor utiliza vouchere. După ce știm câți suntem, vom definitiva rezervările ferme la cazare și masă pentru cei care au plătit avansul. Cei fără cazare și masă achită doar taxa de participare de 30 lei, cotizația anuală de 25 lei (dacă nu au achitat-o pe 2019) și, opțional 30 lei taxă de publicare de fiecare articol în volumul simpozionului sau revista AGIRo;
II. 5 – 7 august: Sibiu (congres internațional la 100 de ani de la primul congres al învățătorilor români din Ardeal, Banat, Crişana şi Maramureş organizat de Iuliu Vuia la Sibiu în 24-26 februarie 1919 în prezenţa a peste 1500 învăţători, pe când doar 1/3 din Ardeal avea administrație românească). Avem variante de cazare la hotel și cu 50 lei/zi și cu 150 lei/zi (la varianta aceasta din urmă se vor accepta și voucherele). Înscrierile se fac depunând un avans de 100 lei până în 28 iunie inclusiv sau precizând că vor utiliza vouchere. După ce știm câți suntem, vom definitiva rezervările ferme la cazare și masă pentru cei care au plătit avansul. Cei fără cazare și masă achită doar taxa de participare de 30 lei, cotizația anuală de 25 lei (dacă nu au achitat-o pe 2019) și, opțional 30 lei taxă de publicare de fiecare articol în volumul simpozionului sau revista AGIRo;
III. 7 – 9 august: București (congres internațional –al 42-lea -la 90 de ani de la congresul din 6-7 decembrie 1929 de la Bucureşti, congres la care asociația regională transilvană se unește cu AGIRo sub conducerea lui D.V. Ţoni și la 80 de ani de la alegerea din 1 februarie 1939 a lui Teodor Iacobescu ca președinte AGIRo). Avem variante și cu 50 lei/zi și cu 150 lei/zi (la varianta aceasta din urmă se vor accepta și vouchere). Înscrierile se fac depunând un avans de 100 lei până în 28 iunie inclusiv sau precizând că vor utiliza vouchere. După ce știm câți suntem, vom definitiva rezervările ferme la cazare și masă pentru cei care au plătit avansul. Cei fără cazare și masă achită doar taxa de participare de 30 lei, cotizația anuală de 25 lei (dacă nu au achitat-o pe 2019) și, opțional 30 lei taxă de publicare de fiecare articol în volumul simpozionului sau revista AGIRo;
C. Puteți publica articol/articole în volumul simpozionului internațional și/sau revista AGIRo/Buletinul Congresului achitând 30 lei/articol. Scrieți articolul în paginile atașate aici. Această pagină are formatul B5JIS. Introduceți aici articolul dumneavoastră și redenumiți documentul cu Numele și prenumele dumneavoastră și precizarea volum pentru simpozion internațional sau revista AGIRo/Buletinul Congresului. Trimiteți articolul/articolele până în 30 iunie laasociatiainvatatorilor@gmail.com însoțite de dovada achitării taxei sau a depunerii a 2 % pentru AGIRo.
            Înscrieri în AGIRo
În AGIRo se poate înscrie orice cadru didactic (învăţător, educatoare, profesor de la ciclul gimnazial şi liceal). Înscrierea presupune achitarea cotizației anuale de 25 lei prin depunere bancară sau mandat poștal în contul: Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. După achitarea cotizaţiei să trimiteţi atașate, pe adresaasociatiainvatatorilor@gmail.com cererea de mai jos completată în Word și dovada scanată a documentului de plată (precizând și pentru ce an/ani s-a achitat cotizaţia). Vă vom trimite apoi adeverinţele de membru corespunzătoare.
2% pentru AGIRo până în 31 iulie
Descărcați formularul 230. Completați-l în 2 exemplare doar la rubricile „capitolul I” (cu datele contribuabilului) şi semnaţi jos, la ,,contribuabil”. Cei care ne trimit scanat la asociatiainvatatorilor@gmail.com al doilea exemplar cu ștampila și numărul de înregistrare de la ANAF şi atestă astfel că au redirecţioat 2% din impozitul pe anul 2018 sunt scutiţi de cotizaţie sau pot publica fără taxă un articol în volumele AGIRo. Puteţi la alegere: a)să îl depuneţi personal până în 31 iulie la ANAF-ul de pe raza domiciliului dv sau b)să împuterniciți pe cineva să îl depună completând și capitolul V cu datele împuternicitului respectiv.
Viorel Dolha, președintele AGIRo, 0723259290, 0744195155
PS
Sunt deja finalizate acțiunile de la Adjud (unde au participat peste 400 colegi), Cernăuți (peste 150 colegi), Suceava (peste 150 colegi) și din Serbia (100 de colegi din România, R.Moldova și Ucraina și 300 participanți din Serbia).
S-au epuizat locurile și nu mai facem înscrieri pentru Eforie Sud, Chișinău, Izmail și Balcani.
Puteți fi la curent cu activitățile AGIRo consultând paginile noastre sau înscriindu-vă în grupurile noastre:

                                                          VIOREL  DOLHA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu