miercuri, 19 iunie 2019

Europa League: Hagi vs Boloni - FC Viitorul, duel cu Antwerp în turul doi preliminar!


 Miercuri, 19 iunie,  a avut loc, la Nyon, tragerea la sorți pentru turul doi preliminar al Europa League, fază a competiției în care va intra FC Viitorul. Echipa lui Gică Hagi o va înfrunta pe Royal Antwerp (Belgia), formație antrenată de Ladislau Boloni. De asemenea, FCSB și Craiova și-au aflat posibilele adversare, dacă vor reuși să treacă de prima rundă. FC Viitorul va juca primul meci în deplasare. Turul va avea loc pe 25 iulie, iar returul se va disputa pe 1 august.

Cine este Royal Antwerp

Royal Antwerp este cel mai vechi club de fotbal din Belgia, fiind înființat în anul 1880. A câştigat de patru ori campionatul (1928–29, 1930–31, 1943–44, 1956–57) şi de două ori Cupa Belgiei (1954–55, 1991–92). A promovat în Jupiler League (prima ligă din Belgia) în anul 2017, după 13 sezoane petrecute în eşalonul secund.
În acest an, Antwerp a încheiat sezonul regulat pe locul 6, iar în play-off s-a clasat pe poziția a patra, cu 39 de puncte, după campioana Genk (52 p), Club Brugge (50 p) și Standard Liege (40 p).
Antwerp a câștigat play-off-ul pentru Europa League din sistemul competițional al Belgiei, împotriva celor de la Charleroi, scor 3-2.
Echipa belgiană este pregătită de la 1 iulie 2017 de Ladislau Boloni (66 de ani). Tehnicianul român are la dispoziție un lot în valoare de 32, 75 milioane de euro. Cel mai valoros jucător de la Antwerp este congolezul Dieumerci Mbokani (33 de ani), cotat la 3,5 milioane de euro. În sezonul trecut, acesta a jucat 33 de partide, a marcat 14 goluri și a dat 9 pase decisive.

Reprezentare românească în Europa League

România ar putea avea trei reprezentante în turul doi preliminar al Europa League, dacă FCSB și CS Universitatea Craiova vor reuși să treacă de prima rundă. Dacă o va învinge pe Milsami Orhei (Moldova), formația roș-albastră va evolua cu învingătoarea dintre Alashkert (Armenia) și Makedonija Skopje (Macedonia). Primul meci meci ar avea loc în deplasare, iar partida a doua în România.
De partea cealaltă, CS Universitatea Craiova va trebui să treacă mai întâi de Sabail (Azerbaidjan), pentru a juca apoi cu învingătoarea meciului dintre Honved Budapesta (Ungaria) şi Zalgiris Vilnius (Lituania). Prima manşă s-ar disputa în deplasare, iar a doua la Craiova.

Posibile adversare pentru FCSB și Craiova

  • Alashkert (ARM)/Makedonija Skopje (MKD) vs FCSB (ROU)/Milsami Orhei (MDA)
  • Budapest Honvèd (HUN)/Žalgiris Vilnius (LTU) vs Sabail (AZE)/Universitatea Craiova (ROU)
În primul tur preliminar al Europa League, meciurile din prima manșă vor avea loc la 11 iulie, iar manșa a doua la 18 iulie. În runda a doua preliminară, partidele se vor disputa la 25 iulie şi 1 august.


                                                                                  HotNews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu