duminică, 30 iunie 2019

Acuzații de FRAUDĂ MASIVĂ la europarlamentare în Maramureș, în 43 de secții


 ALDE Maramureș a formulat către Biroul Electoral Central o cerere de anulare a alegerilor europarlamentare și organizarea unui nou scrutin în 43 de secții de votare din Maramureș. Printre gravele probleme semnalate de către formațiunea politică se numără procese verbale semnate de către mebrii comisiei în alb, procese verbale incomplete, cu ștampila în xerox sau fără ștampilă, mâzgăleli, însemnări și semnături pe marginile proceselor verbale și nu în ultimul rând un număr mai mare de votanți cumului voturilor exprimate și al voturilor nule sau chiar votanți mai mulți decât buletine de vot.
 
  “In atentia D-nei Președinte, Georgeta  Carmen Negrilă, Doamnei Președinte, Subscrisul Partidul Alianța Liberalilor și Democraților- cu sediul in Bucuresti, str. Muzeul Zambaccian, Nr. 17, sector 1, avand cod de inregistrare fiscala 35648065, reprezentat legal de  dl. Călin Popescu Tăriceanu, având funcția de Președinte al partidului,  în calitate de competitor electoral la alegerile din România pentru Parlamentul European, în temeiul art. 25 alin. (1), lit. g) și alin. (3) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formulează prezenta, CERERE DE ANULARE A ALEGERILOR PENTRU FRAUDĂ ELECTORALĂ”, se spune în contestația ALDE Maramureș

Iată și motivele invocate, pe fiecare secție în parte:

În fapt, la Secția de votare nr 21 mai sus, indicată, in data de 26 mai au fost constatati un numar mult mai mare de votanti decat cumului voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 52 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 13 suma numarului de voturi per partid este diferita de numarul voturilor valabile exprimate.

Se descrie, pe rand, pentru fiecare sectie de votare în parte, ce s-a intamplat. Procesul verbal de la sectia de votare nr 11 a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 84 suma numarului de voturi per partid este diferita de numarul voturilor valabile exprimate.

La sectia de votare nr 49 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 63 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule, iar procesul verbal nu a fost completat in intregime.

La sectia de votare nr 19 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 14 suma numarului de voturi per partid este diferita de numarul voturilor valabile exprimate.

La sectia de votare nr 58 procesul verbal a fost completat inadecvat, fiind indescifrabil, suspect ca ar fi fost semnat in alb de presedintele sectiei de vot.

La sectia de votare nr 332 s-a constatat un numar mai mare de votanti decat cumulul voturilor exprimate si al voturilor nule.

La sectia de votare nr 334 porcesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala, incomplet si cu o pagina lipsa.

La sectia de votare nr 335 procesul verbal nu a fost completat in intregime, iar numarul de voturi valabile exprimate este egal cu numarul de voturi nule.

La sectiile de votare nr 243, 244, 245 procesele verbale au fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectiile de votare 151 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala, fiind incomplet.

La sectia de votare nr 149 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 316 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 348 procesul verbal nu a fost completat in intregime. La sectia de votare nr 400 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 293 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala, fara a fi completat in intregime.

La sectiile de votare nr 429, 428 si 433 procesele verbale nu au fost completate in intregime.

La sectia de votare nr 233 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, cu lipsa stampila.

La sectia de votare nr 232 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara a fi completat in intregime.

La sectia de votare nr 234 procesul verbal a fost eliberat fara a fi completat in intregime.

La sectia de votare nr 195 procesul verbal a fost completat inadecvat si incomplet.

La sectia de votare nr 201 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stamplia originala.

La sectia de votare nr 196 procesul verbal nu a fost completat in intregime.

La sectia de votare nr 198 procesul verbal prezinta multiple semne de completare in alb – o parte din valori si stampila sunt xerocopiate, o parte valori din valori sunt completate cu pasta albastra.

La sectia de votare nr 188 si 407 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 113 procesul verbal a fost eliberat in xerocopie fara stampila originala si cu insemne aditionale, mazgaleli, sematuri etc, pe margiline filelor buletinului.

La sectia de votare 112 s-au folosit multiple nuante de pasta pentru completarea procesului verbal. La sectia de votare nr 98 a fost constata un numar de votanti mai mare decat cumului numarului de voturi valabile exprimate si voturi nule.

La sectia de votare nr 87 a fost eliberat procesul verbal continand multiple insemne aditionale.

La sectia de votare nr 224 si 238 in procesul verbal nu a fost completata casuta b2 care se refera la numarul de votanti de pe lista electorala speciala.

La sectia de votare nr 237 procesul verbal a fost eliberat cu multiple insemne si nuante de pasta.

La sectia de votare nr 362 procesul verbal a fost eliberat in copie xerox, fara stampila originala.

La sectia de votare nr 360 procesul verbal eliberat este incomplet. La sectia de votare nr 165 s-a constatat o diferenta de 30 de voturi pe procesul verbal intre numarul total de voturi valabile exprimate si suma voturilor pentru fiecare partid in parte.

Având în vedere cele expuse mai sus, vă solicităm admiterea cererii astfel cum a fost formulată, respectiv anularea alegerilor pentru Parlamentul European, pentru fraudă electorală, în secțiile de votare precizate în cerere și organizarea unui nou scrutin în respectivele secții”, mai spune ALDE Maramureș către BEC și depune ca probe, înscrisuri constând în procesele verbale incriminate.

În jur de 300 de votanți/oră pe LISTELE suplimentare

Un fenomen foarte ciudat ne indică prezența votanților pe listele suplimentare. Din grafica oficială pe care o deținem (foto jos), putem observa că numărul celor care au votat, din oră în oră, se învârte constant în jurul cifrei 300, însumând în final 4110 de votanți pe listele suplimentare.

Și numărul de voturi exprimate, din oră în oră, ridică anumite semne de întrebare. Dacă la ora 15:00 au votat în Maramureș doar 429 de cetățeni, la ora 16:00, care nu este oră de vârf, au votat un număr incredibil de oameni, adică 8.699, ca la o oră mai târziu să se revină la un flux normal, înregistrând doar 3.998 de voturi.

Despre acestă situație dar și despre faptul că procesele verbale în care numărul votanților nu corespunde nici cu numărul de buletine nici cu cumulul cumului voturilor exprimate și al voturilor nule, Cornelia Negruț, președintele interimar al ALDE Maramureș a declarat în exclusivitate pentru Ziarul de Baia Mare:

    “Vorbim clar despre o fraudă masivă a alegerilor europarlamentare în Maramureș. Ce vedem pe listele suplimentare este turism electoral. Am participat la atâtea alegeri, nu sunt nouă în politică dar așa ceva nu s-a mai întâmplat. De exemplu acolo unde nu bătea cheia cum se spune, privind numărul votanților cu numărul voturilor exprimate și cu al buletinelor de vot, nu se valida procesul verbal până la clarificarea situației. În secții se renumărau până ieșeau datele corect. Acum, președinții secțiilor de votare au fost chemați la BEJ să dea o declarație pe proprie răspundere că își asumă procesele verbale. La finalul voturilor și procesele verbale cu probleme au fost validate automat în sistem ceea ce este inadmisibil. Așa se facă că acum nu se se mai poate schimba nimic”.

771 de voturi din BURTĂ!

La secția nr. 21, de pe Bulevardul Republicii din Baia Mare. Au votat 1591 de persoane, numărul de voturi valabil exprimate fiind de 762 iar cele nule, 9. Scăzând din numărul de votanți, voturile exprimate și nulele ne dă un număr de 820 votanți în loc de 1591 cât scrie în proces. Ce avem noi aici?! Un număr de 771 de voturi din burtă, adică fraudate! 

La secția nr. 14 din Baia Mare, Strada Victoriei nr. 76 avem 636 de voturi exprimate. Când le numărăm, separat, pe partide avem doar 629 de voturi exprimate, adică cu 7 voturi mai puține decât în procesul verbal.

Și într-adevăr chiar nu se mai poate face nimic. Adică dovezile clare nu sunt valabile într-un stat de drept dacă nu ajută pe cine trebuie. Este inadmisibil faptul că atâtea nereguli grave rîmân doar cu ecou în mass-media și nu în fapt. Nu este posibil ca nimeni să nu răspundă pentru zeci de cazuri de erori care au influențat rezultatul final și care reprezintă cazuri penale. Nu cercetări, nu luări de măsuri, nu sancțiuni penale.

Biroul Electoral Central a respins cererea formulată de ALDE Maramureș, fără explicații, pur și simplu. Așa e în democrație. Câinii latră, alegerile trec. Frauda rămâne. Nepedepsită. Decizia este definitivă și a fost pronunțată în data de 29.05.2014.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu