marți, 18 iunie 2019

România U21 îşi începe aventura la turneul final!


  Tricolorii mici aşteaptă cu sufletul la gură debutul la Euro 2019 din Italia şi San Marino. Azi,18 iunie a.c. ora 19:30, vor întâlni Croaţia şi sunt convinşi că vor trece peste emoţii şi vor face treabă bună. Pe hârtie, adversara arată mult mai bine, dar încrederea şi unitatea insuflate de selecţionerul Mirel Rădoi pot face diferenţa.

·        Nikola Vlasic, marea vedetă a Croaţiei
Acesta a jucat în ultimul sezon sub formă de împrumut la CSKA Moscova şi a făcut-o excelent. Dovadă în acest sens şi evoluţiile sale din Champions League, unde a înscris golul victoriei pentru ruşi în duelul cu Real Madrid, pe atunci deţinătoarea trofeului.
Vlasic a debutat la echipa naţională mare a Croaţiei în 2017, după ce a semnat cu Everton pentru o sumă record: Hajduk Split l-a vândut pe cea mai mare sumă din istoria sa, 10 milioane de lire. Pentru "caramele" a evoluat în 12 meciuri, mai ales sub comanda lui Ronald Koeman, iar la începutul sezonului trecut a fost împrumutat la CSKA, pentru a evolua constant şi a creşte. Lucru care s-a şi întâmplat, Vlasic fiind în prezent cotat la 20 de milioane de euro.

·        Atenţie la fratele lui Antonio Jakolis
Alt adversar periculos pentru partida de debut este Marin Jakolis. Nimeni altul decât fratele mai mic al lui Antonio Jakolis, fostul mijlocaş de bandă al FCSB.
Marin Jakolis (22 de ani) se anunţă principalul perciol pentru poarta lui Ionuţ Radu, în meciul de debut al tricolorilor, România - Croaţia. Dacă Vlasic e mai degrabă un servant, Jakolis este finalizatorul echipei. În prezent la Admira Wacker, vârful de 182 cm are 5 goluri în 12 selecţii la naţionala U21 a croaţilor.
Jakolis poate juca atât ca vârf împins, cât şi ca atacant de bandă, în formula 4-3-3. El vine după un sezon destul de bun, în care a îmbrăcat de 23 de ori tricoul lui Admira, locul 4 în prima ligă din Austria. În consecinţă, cota sa a crescut, transfermarkt cotându-l acum la 800.000 de euro (peste fratele său, care are o cotă de piaţă de 600.000 de euro).

·        România - Croaţia, faţă în faţă
Pe hârtie Croaţia pare superioară. Dar primul "11" al lui Rădoi e unul omogen, cu multă experienţă pentru acest nivel, iar forţa grupului poate face diferenţa în favoarea noastră.
Pentru selecţioner nu e loc de surprize, urmând a se baza în mare pe acelaşi grup care a adus calificarea la Euro 2019. Singura întrebare pare a fi legată de cel care va face cuplu în apărare cu Nedelcearu, Paşcanu fiind uşor favorit în faţa lui Ghiţă.
Valoarea lotului României este de 50,95 milioane de euro, în timp ce Croaţii au fotbalişti în valoare de 78 milioane de euro. În privinţa primului "11" diferenţa nu e atât de mare, cu un plus de 23 de milioane pentru croaţi.Adversara de marţi joacă în 4-3-3, iar forţa lor pare a fi apărarea şi mijlocul.

·        Echipele probabile:

România:  Radu - Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Fl. Ștefan - T. Băluţă, Cicâldău - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Puşcaş
Antrenor: Mirel Rădoi

 Croaţia: Posavec - Uremovic, Nikola Katic, Benkovic, Sosa - Sunjic, Vlasic, Basic - Halilovic, Jakolis, Brekalo
Antrenor: Nenad Gračan

Mirel Rădoi (38 de ani) a spus la conferința oficială de presă de dinaintea partidei cu Croația, ce trebuie să facă elevii săi pentru a deveni o forță la acest turneu final.
”Sunt sigur că va fi o partida dificilă cu Croația. Ambele echipe au organizare defensivă foarte bună, dar ambele au jucători de atac foarte buni. Sper că după meci să facem fericiți suporterii care vor fi în tribună.Singurul lucru de care mă tem e că băieții să nu fie copleșiți de emoții și să nu realizeze unde sunt. Dacă vom trece de acest prag, va fi foarte greu să fim învinși, indiferent de adversar”, a spus Rădoi.

·        Programul meciurilor grupei C de la Euro U21 2019

18 iunie: Anglia – Franța, ROMÂNIA – Croația
21 iunie: Anglia – ROMÂNIA, Franța – Croația
24 iunie: Croația – Anglia, Franța – ROMÂNIA

Meciul va fi transmis LIVE de TVR1 şi TVR HD, de la ora 19,30. La ora 19,00 studio fotbalistic pe TVR 1, invitaţi Alin Buzărin şi Daniel Nanu de la Gazeta Sporturilor.

                                                                                 C.L.L.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu