marți, 18 iunie 2019

Maramureșeanul Cosmin Butuza reprezintă MTS la Reuniunea directorilor generali de sport

 Timp de două zile, la Mamaia are loc Reuniunea directorilor generali de sport, eveniment în cadrul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Reprezentant al Ministerului Tineretului și Sportului la acest eveniment este secretarul de stat Cosmin Butuza.
    „Este un eveniment deosebit de important în calendarul Preşedinţiei române al Consiliului UE aferent domeniului Sport, care va genera o platformă de discuţii veritabilă şi deschisă, care să determine realizarea unor progrese reale, susţinute de schimburi de opinii şi idei bazate pe exemplele de bună practică din statele membre. Considerăm că provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană reclamă răspunsuri coerente şi politici coordonate şi sustenabile, cu viziune pe termen lung. În acest context, acțiunile promovate de România în domeniul sportului pe perioada exercitării Președinției se adresează obiectivelor aferente Planului de lucru al Uniunii Europene pentru Sport 2017-2020. Astfel, temele abordate sunt legate de rolul sportului în incluziunea socială și de conexiunea dintre sport și piața unică digitală”, a declarat Cosmin Butuza.
 Subiectele majore ce se află în dezbatere la această reuniune, respectiv “Planul de âlucru al Uniunii Europene pentru Sport 2017-2020”, “Beneficiile şi provocările unei pieţe digitale unice pentru sport” şi “Rolul autorităților publice centrale și locale în promovarea sportului de masă” se află în concordanţă cu aceste teme, precum şi cu situaţii cu care lumea sportului dar şi toţi actorii implicaţi se confruntă şi care necesită soluţii şi modalităţi de implementare inovatoare şi adaptate nevoilor lor specifice. 
    ”Sunt pe deplin încrezător în rezultatele acestei reuniuni şi în capacitatea delegaţiilor statelor membre de a contribui la dezbaterile din următoarele două zile”, a concluzionat secretarul de stat Cosmin Butuza, dupa prima rundă de discuții avută cu directorii generali din sport din țăruile prezente la întâlnire.


                                                                              PSD MM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu