vineri, 20 septembrie 2019

[Europe Direct Maramureş] Scenariu BREXIT fără acord



Buna ziua

În atenția operatorilor economici români/societăților care își desfășoară activitatea în UE și/sau în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
 Având în vedere climatul de incertitudine care persistă în Regatul Unit cu privire la ratificarea Acordului de retragere – astfel cum a fost convenit cu guvernul Regatului Unit în noiembrie 2018 – și situația politică generală din această țară, scenariul unui Brexit fără acord la 1 noiembrie 2019 rămâne, deși nedorit, plauzibil.
În acest spirit, Comisia Europeană a publicat o listă de verificare detaliată menită să ajute întreprinderile care au schimburi comerciale cu Regatul Unit să facă ultimele pregătiri pentru această eventualitate. Pentru a se reduce la minimum efectele perturbatoare asupra comerțului, toate părțile implicate în lanțurile de aprovizionare cu Regatul Unit – indiferent unde își au sediul – ar trebui să fie conștiente de responsabilitățile care le revin și de formalitățile care sunt necesare în comerțul transfrontalier.
Nicio întreprindere care face schimburi comerciale de bunuri și de servicii cu Regatul Unit nu va rămâne neafectată în cazul scenariului fără acord. Toți operatorii economici aflați în această situație ar trebui să o studieze cu atenție. Operatorii economici ar trebui să fie acum pregătiți să îndeplinească toate formalitățile necesare.
Găsiți atașate la acest email documente, în limba română, legate de formalități vamale și liste de verificare pentru operatorii economici.
Mai multe informații folositoare cetățenilor UE legate de Brexit puteți găsi la link-ul următor: http://bit.ly/PregatireBrexit


Răzvan Manța
Counsellor
Information/Communication Consultant for Europe Direct Information Center in Maramures

Directorate for Development and Implementation of Projects
Department for Promoting Projects
Maramures County Council
 Tel./ Fax 0262-211947
Mobile: 0740694564
Baia Mare, Gh.Șincai Street, No. 46, postal code 430311
Europe Direct Center Maramures http://europedirect.cdimm.org/




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu