joi, 19 septembrie 2019

Traian Băsescu în Parlamentul European: România trăieşte şi astăzi după voinţa lui Hitler şi Stalin


Fostul preşedinte al României și actual europarlamentar, Traian Băsescu, a afirmat miercuri, în Parlamentul European, că Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele mai ticăloase din ultimele secole şi că România trăieşte şi în prezent după voinţa lui Adolf Hitler şi Iosif Stalin, transmite Romanian Global News.

La 80 de ani de la semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov și când în Parlamentul European se comemorează Pactul criminal dintre Germania și Rusia sovietică, România este singura țară care nu a reparat efectele raptului teritorial din 1940 prin care Basarabia și Bucovina de Nord au fost anexate Uniunii Sovietice.


„Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele mai ticăloase pacte politice din ultimele secole, care au avut efecte pe teritoriul Europei. Foarte mulţi spun că a trecut, că a fost acum 80 de ani. Vă pot spune că astăzi România trăieşte încă după voinţa lui Hitler şi Stalin. Poporul român a fost împărţit în două: o parte în România şi o parte în Republica Moldova", a declarat Traian Băsescu în plenul Parlamentului European, la dezbaterile asupra Rezoluţiei Parlamentului European privind 80 de ani de la începerea celui de-al Doilea Război Mondial şi importanţa amintirii europene pentru viitorul Europei, rezoluţie care va fi votată joi, 19 septembrie, în plenul Parlamentului European.

                                                                                            RGN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu