miercuri, 25 septembrie 2019

Mii de maramureşeni au răspuns prezent apelului de ecologizare lansat în cadrul acţiunii naţionale „Let`s Do It, Romania!”


Sâmbătă, 21 septembrie, s-a desfășurat la nivel național acțiunea „Let`s Do It, Romania!”La invitaţia adresată de Garda Ecologică Baia Mare, coordonatorul evenimentului judeţean, mii de maramureşeni au răspuns prezent apelului de ecologizare lansat în cadrul acţiunii naţionale „Let`s Do It, Romania!”.
În Baia Mare startul acţiunii s-a dat la ora 9,00 de pe Platoul București.  Au fost prezenți la acțiune mii de voluntari , au participat toate  unitățile școlare din oraș. Principalele zone de  ecologizate au fost : Baraj, râul Săsar, Limpedea-Coloane, zona Pirita, zona Cuprom , Parcul Municipal Regina Maria,  Valea Usturoiu și toate cartierele Municipiului Baia Mare din vecinătatea unităților școlare.
În Sighetu Marmației au participat voluntari elevi și profesori de la Colegiul Național Pedagogic ”Regele Ferdinand”, Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, Liceul Tehnologic Forestier, Liceul Tehnologic ”Marmația”, Școala generală nr. 10 și Școala generală ”George Coșbuc”. Pentru că nu au putut participa toate unitățile de învățământ în data de 21, acțiunea la nivel de Sighet va continua și sâmbătă, 28 septembrie. În total s-au colectat la prima acțiune 350 de saci menajeri, cele mai poluate zone fiind cele din preajma râurilor și a văilor.
”Noi în principiu am terminat, dar a mai rămas o zonă neacoperită și vom continua și sâmbăta care vine. De remarcat ar fi faptul că de la an la an găsim tot mai puține gunoaie, asta și datorită faptului că am desfășurat o acțiune împreună cu cei de la Herodot, pe banii primăriei, de ecologozare a Sighetului”, spune primarul Horia Scubli.
La acțiune au luat parte numeroase instituții din județ, printre care s-au remarcat cei de la ocoalele silvice, care au colectat cantități numeroase de gunoaie, adunate de prin zona pădurilor. S-au adunat  și obiecte de mobilier,  materiale de construcții, pet-uri, materiale textile. Ca număr de  voluntari, Maramureșul a fost pe primul loc pe țară, doi ani consecutivi.


                                                                               MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu