marți, 24 septembrie 2019

“Promenada Inimilor”, de Ziua Internațională a Inimii

În fiecare an, 29 septembrie marchează pe plan mondial Ziua Internationala a Inimii, cluburile Rotary din intreaga tară marcand această zi printr-un proiect – “Promenada Inimilor” -, un concept simplu şi inovator ce are scopul de a încuraja publicul de toate vârstele şi preocupările să meargă pe jos pentru a-şi menţine sănătatea.
Încă de la prima editie din 2013, Baia Mare a fost parte al acestui proiect, iar in acest an proiectul continua prin:
Organizarea  pentru cetatenii orasului in 28-29 septembrie, in fata sediului Rotary Club Baia Mare, Bd. Unirii nr.11 ( in fata Hotel Mara) a unui punct Rotary pentru control gratuit al tensiunii arteriale;
Organizarea in data de 29 Septembrie incepand cu orele 10:30 a unei plimbari in grup pe traseul marcat in Parcul Municipal incepand din strada Victoriei, Campul Tineretului pana in Parcul Regina Maria, plimbare la care sunt invitați  sa participe toți locuitorii oraşului.
Traseul are 5000 de pasi si este accesibil tuturor, indiferent de varsta.
“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, spune prof. dr. Dan Gaiţă – membru în Comitetul de Conducere al European Heart Network.
Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut  succes şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare. In anul 2018, 35 de orase din Romania au participat la acest program.


                                                                                                      CLL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu