miercuri, 18 septembrie 2019

Muzeul Etnografic al Maramureșului, va găzdui joi, 19 septembrie o nouă expoziție de fotografie


 Muzeul Etnografic al Maramureșului, va găzdui joi, 19 septembrie o expoziție de fotografie realizată de artiștii Mariana Scubli din Sighetu Marmaţiei și Eugen Moritz din Cluj Napoca. Fotografiile din cadrul expoziţiei reprezintă o frescă elocventă a identităţii tradiţionale cuprinzând imagini despre portul popular, meşteşuguri şi ocupaţii tradiţionale maramureșene. Acele valori care ne diferenţiază cultural de alte zone şi ne fac mândri că suntem români.
Artiștii Mariana Scubli și Eugen Moritz ne invită să urmărim un dialog vizual, un dialog transpus în imagine fotografică.
Pictorul şi artistul fotograf Eugen Moritz a participat la numeroase expoziţii, festivaluri şi saloane de artă naţionale şi internaţionale de grup încă de la absolvire, având un portofoliu impresionant de premii şi medalii internaţionale ale unor foruri artistice recunoscute din Ungaria, Austria, Polonia, Franţa, Belgia, Olanda, Grecia, Iran, Maroc, SUA şi Japonia.
Expoziţiile sale personale în galerii private, ale Uniunii Artiștilor Plastici din România sau muzeale sunt de asemenea numeroase. Este implicat în numeroase activităţi de jurizare, curatoriale şi coordonare artistică, în programe pedagogice şi festivaluri interne şi internaţionale.
Artistul Mariana Scubli este cunoscută publicului sighetean cu numeroase expoziții  de fotografie pe plan local, național și internațional. Activitatea ei pornită din pasiune și dragoste pentru tradițiile și obiceiurile maramureșene.
În deschiderea evenimentului va vorbi domnul Gheorghe Todinca, Directorul Muzeului Maramureșan.

                                                                             MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu