ZIUAnews scrie că ELSA România (Asociația Europeană a Studenților la Drept), al cărei vicepreședinte a fost Dan Barna, a fost supervizată de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu. Sursa citată mai notează că ELSA România este și „pepiniera” USR. Vicepreședinte USR și deptutat, Cristian Seidler a fost și el lider al ELSA în trecut.
Mai mult, „USR ar fi fost fabricat pe structura ELSA România, care și-ar trage rădăcinile dintr-o construcție supervizată de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu, dar și sub oblăduirea SIE, o bună parte din timp condus de Ioan Talpeș, care a activat în mediul occidental „conserve” și „cârtițe” din mediul studențesc, penetrând marile companii de afara, din Europa, SUA, Canada. Sub o explozie de migrație a studenților români în Occident (fie ca studenți cu burse, fie ca absolvenți care găsesc de muncă la marile companii multinaționale), serviciile secrete romanești SRI și SIE infestează în perioada 1991- 2001 piața occidentală”.
Pe 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizație înființată de cinci studenti la drept din Ungaria, Polonia, Germania de Est, Austria și Germania de Vest cu scop de cooperare împotriva regulilor Cortinei de Fier ce separă occidentul capitalist de partea est-europeana, comunistă. ELSA își propune ca între studenții ambelor părți să existe forme de cooperare, schimburi educaționale și culturale, programe de lucru comune.
Conform informațiilor britanicilor, cei cinci studenți care au fondat organizația erau toți racolați de serviciile din țările lor, presupunerea fiindcă ELSA este de fapt o construcție a serviciilor secrete care doresc formarea unor studenți la drept, într-un mediu paneuropean, viitoare cadre poziționate iîn companii, magistratură, politicieni, pioni principali în pârghii de putere, spune ZIUAnews.
După 1989 se face filiala ELSA România. În 1990 se depun cererile de aderare, iar în 1993 România devine membru cu statut deplin al organizației. ELSA România („Asociaţia Europeană a Studenţilor la Drept”) se afla sub atenta supraveghere a SRI cu Virgil Măgureanu. În raportul SRI din 1993 apare pentru prima oară o succintă informare despre mediul studențesc intern și internațional și pericolul ca acesta să fie penetrat de „forțe oculte, cu interese opuse celor ale României, care doresc să racoleze studenții, oferindu-le oportunități de muncă în țările occidentale, cu salarii tentante.” În 1994 s-a dezvoltat tema, vorbindu-se despre studenții facultăților de drept, dar concluzionându-se: „Serviciul Român de Informații a luat toate măsurile ca mediul studențesc, în special cel al universităților de drept, să fie protejat de interferențele ostile siguranței naționale a României.”
USR, fabricat pe structura ELSA
Ne mutăm la finalul anului 1995 și începutul anului 1996. Dan Barna, actualul președinte al USR devine vicepreședinte ELSA România. Cel puțin așa anunța în propiul CV. Tot aici mai menționează că devine președinte al organizației în 1998. Cu toate ca a terminat facultatea în 1998, mai rămâne președinte încă doi ani, până în 2000. Cu toate că nu mai era student, s-a ocupat de managementul societății încă un an. Despre asta spunea în CV Dan Barna: „Implicat direct din 1996 în procesul de creare şi în planul de dezvoltare pentru asociaţie. În 4 ani, ELSA s-a extins de la 2 filiale locale lipsite de activităţi la 8 filiale active”. ELSA România este singura asociaţie a studenţilor la drept care activează la nivel naţional, reunind aproximativ 1.000 de membri din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș şi Timişoara.
Foarte interesant este că la conducerea societății studențești îi urmează Cristian Seidler, același Cristian Seidler care acum este vicepreședinte la USR. Împreună, cei doi au construit pepiniera USR, în cele opt filiale din țară. Un USR fabricat pe structura ELSA România, care își trage rădăcinile dintr-o construcție supervizată de SRI-ul condus de Virgil Măgureanu, dar și sub oblăduirea SIE, o bună parte din timp condus de Ioan Talpeș, care a activat în mediul occidental „conserve” si „cârtițe” din mediul studențesc, penetrând marile companii de afară, din Europa, SUA, Canada. Sub o explozie de migrație a studenților români în Occident (fie ca studenți cu burse, fie ca absolvenți care găsesc de muncă la marile companii multinaționale) serviciile secrete romanești SRI și SIE infestează în perioada 1991- 2001 piața occidentală”. Cele opt filiale ale ELSA din țară, trimit din anul 2000 în străinătate la training viitoarele cadre ale USR, racolate de servicii.
Este explicația unui fapt care a surprins multă lume. S-au întrebat mai mulți cum de „la un moment dat”, „ca la un semnal”, o mare parte din românii care aveau joburi importante peste hotare și care câștigau sute de mii de euro și-au lasat banii, familiile, locurile de muncă la firme importante, magistratură etc., și se întorc masiv în țară, mai întâi pentru „a salva Bucureștiul” sub aripa lui Nicușor Dan, apoi pentru „a salva România”, sub directivele lui Dan Barna. Este fix principiul de lucru al „cârtițelor” (infiltrate în companii etc. și care oferă informații) și al „conservelor” (care se activează la un moment dat, la un semnal, până atunci acționând ca oameni „normali” în mediul în care au fost „depozitați”).
Exact asa s-a întâmplat cu USR și cu venirea masivă în țară a membrilor acestei structuri de tip neo-marxist. Căci neo-marxismul este noua teorie care se propagă în ELSA, iar în ELSA România sunt mai bine de 1.000 de studenți membri, înregimentați în Societatea Elitistă cu rădăcini securiste. Cazul Roxana Wring, care s-a dovedit (de catre CNSAS) a fi o colaboratoare a Securității este elocvent. Precum și un alt caz menționat de presa românească, în mai multe cotidiene, dar încă neconfirmat de CNSAS. Vor mai urma și altele. Despre USR s-a scris în presă că este o invenție a securiștilor și că alături de PLUS, formațiunea lui Dacian Cioloș (nepotul „Vulpii” Virgil Ardelean, fostul sef de la „Doi ș’un sfert”) a vechilor securiști, se dorește confiscarea mediului politic și a jocurilor pentru puterea politică din România.
Autor: Eugen Dinu
Sursa: Bugetul.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu