joi, 17 octombrie 2019

Scrisoare deschisă către preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea


Scrisoare deschisa catre presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea: “Faceti un bine Maramuresului si retrageti-va din functie”

 Domnule Zetea, politica nu este un exercitiu al puterii, ci este o stiinta a guvernarii in folosul cetatenilor. Evenimentele nationale recente, ce au derulat finalul unui film terifiant in care dumneavoastra aveti un rol important, chiar daca in plan secundar, au confirmat ca in politica se penalizeaza deficitul de constiinta.
Astazi am fost in drum spre o indepartata curte de apel si n-am putut sa ma bucur de victoria PNL impreuna cu colegii mei. In schimb, aceasta “detasare” mi-a oferit posibilitatea sa analizez obiectiv situatia in care dumneavoastra, domnule Zetea, ati adus Maramuresul meu drag.
In cei 19 ani de activitate, m-am straduit sa imi mentin un statut profesional onorabil. La fel si in politica. Va cunosc cam tot de atunci, cand erati vazut ca sansa de modernizare a PSD Maramures. Acum sunteti doar amintirea acelui tanar politician promitator, pentru ca momentul l-ati ratat cand ati decis sa culegeti laude personale din curtea social-democrata si sa va transformati intr-un politruc al lui Dragnea, omitand ca intai ii reprezentati pe maramureseni si doar apoi partidul.
Sunteti singurul om politic al Maramuresului care a pus umarul la instaurarea unui regim dur, lipsit de profesionisti si impanat cu slugi de partid. Ati ajuns aici dupa ce v-ati dezis de fosti colaboratori, v-ati atacat prin interpusi persoanele pe care le considerati o amenintare pentru cariera, v-ati umilit fostii colegi, ati interzis difuzarea unor emisiuni si ati raspandit barfe impotriva unor oameni care nu va erau dusmani, ci doar competitori. Incetul cu incetul, ati ajuns un Dragnea mic, dar cu apucaturi de Goliat.
Domnule Zetea, mandru ca ati simtit atingerea pe umar a mentorului dumneavoastra si intr-un elan imatur, ati devenit vocea presedintelui PSD si, din spatele ecranului tv, ati fost primul dintre secunzii asmutiti la dusmanii partidului. Ati facut-o bine, dar cu ce a ajutat Maramuresul?
In schimbul acestei atitudini, ati primit jujeul de aur si, pe nedrept, cativa galbeni cu care sa cumparati recunostinta. Va reamintesc ca Maramuresul este o regiune istorica, unde oamenii nu cersesc si nu pleaca capul.
Ati dovedit ca nu aveti sange de morosan si nu sunteti in stare sa luptati cu fruntea sus pentru comunitatea pe care o reprezentati. V-ati folosit de simbolurile si traditiile noastre, dar este evident ca nu respectati valorile Maramuresului.
Ati oscilat intre aroganta si lipsa de empatie din dorinta de a castiga prin orice mijloc. In campania electorala, v-ati dus la primarii altor partide si i-ati obligat ca in schimbul sustinerii comunitatilor sa ingenuncheze, ati jubilat cand ati reusit sa-i invrajbiti pe unii impotriva altora si ati sfarsit prin a fi victima. Ati pierdut la Seini, acasa la dumneavoastra, in fata unui om pe care l-ati jignit public, dar si la Sapanta, unde ati incercat sa creati dezbinare.
Domnule Zetea, va indemn sa va retrageti acum, ca sa nu ramana o pata pe obrazul Maramuresului. Va cer demisia din functiile politice si administrative. Probabil nu o veti face, pentru ca nu aveti taria de caracter necesar. Poate, totusi, fantoma lui Dragnea si videochat-ul cu Dancila nu va vor mai impresiona asa tare ca pana zilele trecute.

Cristian NICULESCU – TAGARLAS, purtator de cuvant PNL Maramures

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu