miercuri, 16 octombrie 2019

100 de ani de excelență în educație

În perioada 14 – 17 octombrie, se desfășoară evenimentul „Centenar Colegiul Național Gheorghe Șincai Baia Mare”, inițiativă ocazionată de împlinirea a 100 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai prestigioase unități de învățământ din România.
Evenimentul este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Consiliul Județean Maramureș, care prin proiectul de hotărâre adoptat de consilierii județeni, în ședința ordinară a lunii august, a aprobat finanțarea cu suma de 100.000 lei.
„Suntem onorați să fim alături de Colegiu Național Gheorghe Șincai la moment de sărbătoare, cu ocazia aniversării a 100 de ani dedicați performanței actului educațional. Consiliul Județean Maramureș a sprijinit mereu instituțiile de învățământ din județ, fiind unul dintre promotorii învățământului de calitate. Ne bucurăm să avem în județul colegii de elită, care prin reușitele dascălilor și elevilor se plasează în topul instituțiilor de învățământ din România.” – a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.
Din programul evenimentului nu vor lipsi mese rotunde, concursuri, dezbateri, sesiuni de referate și comunicări științifice, simpozioane, lansări de publicații, expoziții de machete, întâlniri cu foști absolvenți și multe alte activități. Tot cu această ocazie va avea loc și festivitatea de acordare a numelui „Augustin Buzura” pentru amfiteatrul liceului. g.m.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu