marți, 22 octombrie 2019

Declarație de presă


 Propuneri pentru noul program de guvernare

    Cele două propuneri pe care le lansez premierului desemnat, cu impact administrativ și legislativ, pot schimba perspectiva României atât din punct de vedere economic cât și din punct de vedere strategic, în context European.
    Prima propunere este ca fiecare minister să aibă un secretar de stat cu atribuții și responsabilități în a oferi sprijin în procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Eficientizarea comunicării cu omologul Republicii Moldova ar relansa comercial țara nostră și ar produce schimbări pozitive în economia europeană.
   A doua propunere se referă la proiectul de lege pe care l-am scris și îl voi recomanda azi spre dezbatere publică, cu privire la introducerea impozitării diferențiate a muncii. Acest proiect are ca scop principal rezolvarea crizei forței de muncă prin crearea unui climat fiscal atractiv, care ar duce la creșterea salariului net cu 30 % până la 50% . Efectul scontat este acela ca forța de muncă să nu mai plece din țară. Vrem ca cei care au plecat la muncă peste tot în Europa să se întoarcă acasă, să trăiască decent în țara lor și să se pună astfel punct dramelor personale pe care din păcate le trăiesc încă multe familii din România.
            Sper ca propunerile mele să stârnească interes, pentru a fi aplicate în cel mai scurt timp.


            Deputat

    Marius Sorin Bota

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu