duminică, 17 noiembrie 2019

O nouă întâlnire a membrilor Ligii Scriitorilor din Maramureş


 Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 11, într-o autentică zi de toamnă, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, în sala de conferinţe (sala „Ion Burnar” este secţie de votare!) a avut loc o nouă şedinţă de cenaclu a membrilor Ligii Scriitorilor din Maramureş.
 Şedinţa a fost prezidată, ca de obicei, de către poeta Carmena Felicia Băinţan, care a urat bun venit noilor sosiţi în cadrul ligii. A vorbit despre lansarea reuşită a cărţii „Adiacente”, autor Maria Berciu dar şi câteva probleme organizatorice precum şi despre adunarea de materiale pentru un nou număr al revistei LSR MM „Freamăt”, care se doreşte a fi scosă pe piaţă de Sfintele Sărbători.
Editorul şi poetul Ioan Romeo Roşiianu i-a invitat pe toţi cei prezenţi să trimită materiale legate de tradiţia Crăciunului şi Anului Nou până la mijlocul lunii decembrie în vederea editării unei reviste-antologii care va fi lansată în data de 19 decembrie cu ocazia Ediţiei a V-a a Premiilor literare „ECREATOR”. Tot atunci va avea loc şi Tabăra naţională „Tradiţia Maramureşului” cu invitaţi de seamă din judeţ şi ţară, organizator acelaşi neobosit şi generos Ioan Romeo Roşiianu!
Scriitorul Iacob Oniga ne-a povestit, cu emoţie, despre întâlnirea cu marele actor Florin Piersic la Cluj Napoca şi autoinvitaţia maestrului la Lăpuşul Românesc pentru revederea cu rapsodul şi prietenul dumnealui Nicolae Piţiş, pe care l-a cunoscut cu ocazia turnării filmului „Pintea”.
Au citit din creaţia proprie: Aurelia Oancă, Aurelia Velea, Vasile Ţincaş, Maria Focze, Iacob Oniga, Ioan Mureşan Lazar, Adrian Pop, Daniela Micu, Maria Berciu, Paul Grosoşiu, Carmena Felicia Băinţan, Gelu Dragoş şi Ioan Romeo Roşiianu.
Următoarea întâlnire de cenaclu va fi peste două săptămâni.

                                                                                                  GDL



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu