sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Marele mut cu șapca albă


„Si cum spuneam mai Jane”, ca sa reproduc o replica a regretatului marelui nostru actor Gheorghe Dinica din filmul „Prin cenusa Imperiului”, tocmai ce stateam si eu de vorba zilele trecute, cu cativa buni prieteni, buni camarazi, referitor la ce sa ne asteptam in urmatorul cincinal al erei sasului…sau neamtului…sau ce o fi. Am asteptat si noi in zadar sa vedem ca tot omul…ca tot rumanul, ce are sa ne spuna noua herr Presedinte….o dare de seama….ce a facut sau ce nu a facut…..ca doara asa ar fi fost normal. Pana la urma si un biet administrator de bloc asa ar face cand i se termina mandatul si normal trebuie sa prezinte bilantul si eventualele proiecte de viitor. Dar la noi nu…..mutenie generala….ca si in filmele cu Charlie Chaplin. Toata asa zisa campanie electorala pentru alegerea Presedintelui este asemenea unui meci de fotbal aranjat….blatuit, in care jucatorii, aici in speta candidatii, fac doar act de prezenta….rezultatul s-a stabilit deja in birouri, pe la Federatie, alias Bruxelles si Berlin. Nu fac nota discordanta nici arbitrii, dimpotriva ei au rolul principal…adica tot ce fluiera, pardon dicteaza sau ordona SRI…SIE se executa ad literam. Iar la final avem zambetul tembel…..deja cunoscut al invingatorului. El se stia dinainte, dar pentru a respecta regulile jocului, ale asa zisei democratii s-a organizat acesta mascarada….caci de campanie electorala nu poate fi vorba. Si uite asa se mai castiga un campionat, respectiv un mandat. Dupa care ne miram ca nu avem rezultate in Europa, ca ramanem codasi si ca toti ne bat, scuzati ne critica si ne arata cu degetul…..ba ca aia nu e bine, ba ca nu am indeplinit nu stiu ce punctaj…golaveraj, adica sarcini si norme impuse de prin birourile si comisile Europene. Si ramanem Jane…vorba rumanului….si batuti si cu banii…..bogatiile si resursele naturale…umane…intelectuale….luati. Un exemplu elocvent este business-ul incheiat cu unchiul Sam….de pe urma careia Trump, respectiv americanii s-au ales cu gazele noastre din Marea Neagra, iar Marele mut cu o sapca alba, respectiv noi cu el Presedinte inca 5 ani….asta zic si eu afacere !!!
Si-ar mai fi ceva Jane…..ca tot vine Craciunul si pentru ca a fost cuminte si ascultator….si nu a vorbit nici cand a fost intrebat, nici cand nu a fost intrebat, mosii din Servicii i-au facut un cadou in avans Gauleiterului. Si ne-au lasat si pe noi muti de uimire…..Astfel copiind modelul din fotbalul romanesc unde majoritatea echipelor au foarte multi jucatori straini, hai si la guvern la fel. Si asa a fost inscaunat printr-un scenariu bine pus la punct de aceeiasi baieti din Servicii….Orban Bacsi din PNL.
Interesant si PNL-ul asta Jane….cica partid National. Abia astept sa-l intalnesc pe fostul meu coleg de facultate…..pe Rares Bogdan….momentan cadru de conducere pe acolo…..cand o veni in permisie de la Bruxelles, ca sa ma lamuresc si eu cu privire la morala…..sau moralitatea liberala…sau a liberalilor.
Deci primo – cum se face ca in urma cu doar cativa ani PNL-ul ia retras urgent sustinerea lui Marian Muntenu pentru candidatura la Primaria Capitalei… „vina” fiind principiile morale, nationale si crestine ale dansului, iar la schimb acelasi PNL ni-l serveste acum pe distinsul domn Orban….fiul unui ofiter de securitate din Brasov care s-a remarcat prin numeroase abuzuri, batai, torturi si crime impotriva celor ce luptau pentru aceleasi principii pe care le promoveaza si le apara in prezent Marian Munteanu. In plus Orban Jr….care se autoproclama un darz cavaler al luptei importiva asa zisei „ciume rosii”….este absolvent Magna Cum Laude al Institutului „Stefan Gheorghiu” din Bucuresti, unde paradoxal se pregateau tovarasii care urmau sa slujeasca exact cauzei si luptei „ciumei rosii”…..Pai ce facem aici Jane….ce este asta…film cu prosti….ca eu nu mai inteleg nimica. Kafka este mic copil pe langa astia…de-ar trai nea Nae Caragiale ar avea materiale cat pentru 3 vieti…cu personaje cu tot !!!
Si secondo – spune-mi te rog si mie….de exemplu….sa zicem Germania….asa ca sa ma dau si eu bine pe langa profu de fizica…deci in Germania cati copii ai carui tati au fost ofiteri Gestapo sau SS au ajuns prim-ministri….imi permit sa-ti dau un indiciu….nici unul !!! Asta in timp ce noi tocmai am instalat prim-ministru pe fiul unui fost ofiter de securitate….unul chiar dintre cei mai temuti !!!
Ar trebui sa aveti mai mult respect pentru cei care au suferit, au fost chinuiti, batuti si omorati de institutia de trista amintire, care din pacate conduce si azi Romania. Si atunci ca si acuma aveti nevoie de muti, iar noi cei care ridicam privirea si glasuim, care suntem insetati dupa adevar si dreptate….suntem ca un ghimpe in calea voastra.

Dar va veni vremea

Si Iisus isi va pune scaunul de judecata pe Carpati

Ca sa faca dreptate Romanului !

Ca sa faca dreptate Crestinului !


                                                              Cristian Ardeleanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu