luni, 13 aprilie 2020

Dr. Călin Georgescu: “Viitorul țării este în interiorul ei, în iubirea de moșie, de limbă, de credință, de neam din partea fiilor ei, aici și acum”

Prof. dr. Călin Georgescu, expert român specializat în dezvoltare durabilă, cu o recunoaștere în domeniu după 17 ani de serviciu în zona de mediu la Națiunile Unite, fiind una dintre puținele voci care a prezis criza economică din anul 2020 cu mult timp înainte, a fost invitatul lui George Simion, fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la o emisiune despre vremurile pe care le trăim, difuzată live pe social media luni, 30 martie. În cadrul dialogului, Călin Georgescu a explicat că poporul român are nevoie de multă iubire, de lideri adevărați care să-l „împuternicească” și că actuala criză poate fi o ocazie pentru redeșteptare și ieșirea din umilință, urmată de o reașezare în matca firească, tramsmite www.activenews.ro.
„Nicolae Iorga spunea că cine nu își cunoaște istoria riscă să o repete. Păi nici noi nu ne cunoaștem istoria. Vă spuneam un lucru care este foarte greu de acceptat, anume că poporul român nici astăzi nu a făcut pace cu Mihai Eminescu. În primul rând, n-a fost numai un poet, a fost o conștiință națională. Al doilea, dacă am reciti astăzi, acum, Glossa -nu mai spun de altele- este soluția la zilele pe care le trăim. Ce trăim astăzi se traduce în faptul că tot ceea ce i se întâmplă omului este spre binele său suprem. Și oamenii continuă să se vaite. Într-un moment care îndeamnă la reflecție, la cunoașterea de sine, Că de aia s-a ajuns aici, că nu ne cunoaștem pe noi înșine, și punem „a avea” în locul lui „a fi”. Atâta timp cât nu știm cine suntem, nu ai cum să ieși dintr-o criză existențială pe care o trăiește și o traversează astăzi omenirea. Suntem într-o criză existențială, asta este realitatea.
Poporul român este un popor special, pentru că a creat el însuși o civilizație. Din păcate, a fost o genă dură care a traversat acest creator de civilizație: trădarea. (…)
Iisus Hristos ne-a condamnat pe toți, ca lume, la nemurire și noi L-am condamnat la moarte. Așa a făcut și poporul român cu toți eroii lui și cu toți oamenii de bine. (…)
România nu se va sfârși din cauza celor care fac rău, ci din cauza celor care se uită la ei și nu fac nimic”, atrage atenția expertul în dezvoltare durabilă, dr. Călin Georgescu.
Regăsirea liderilor adevărați „este ceea ce am promovat mai bine de 10 ani. Mesajul meu către poporul român a fost: nu căuta la celălalt, caută-te pe tine însuți prima dată! Noi nu știm cine suntem noi, în primul rând, ca indivizi. Nu ne regăsim pe noi, nu știm ce vrem, căutăm tot timpul în exterior soluții. Tot timpul luăm în derâdere ce este în jur, criticăm cu vehemență, habar n-avem de ceilalți, judecăm permanent, dar nu știm cine suntem noi. Asta este marea dramă! Vă spun ceea ce am spus mereu, obsesiv, că Familia este coloana vertebrală a Țării – a oricărei țări, nu doar a României! Și de aici se pleacă: oamenii nu se știu între ei, nu știu de ce se însoară, dacă se însoară nu știu după aceea ce să facă… Asta pleacă de la un etalon de bază pe care l-am repetat obsesiv ca soluția pentru România.
Vedeți, poporul român are nevoie în primul rând de o uriașă iubire: trebuie iubit ca să fie schimbat, nu schimbat ca să fie iubit, cum s-a întâmplat în ultimii peste 70 de ani. A fost iubit numai atunci când era sclav, cum este și astăzi, când repetăm lucrurile de care habar nu avem. Credem că noi am format sistemul, societatea. Nu-i adevărat, au făcut-o alții pentru noi! Obsesiv am spus acest lucru. Românii nu știu să discearnă binele de rău, nu știu, pentru că s-a transmis genetic acest lucru. E-o treabă extrem de importantă ce vă spun, că de aceea s-a și ajuns aici, din suferințe, din drame. Fenomenul Pitești și tot ce s-a întâmplat din 1945 până-n 1960 a creat niște drame uriașe în familii, care se duc după aceea în timp. Și te miri că tatăl este violent, că mama nu știe să-și crească copiii… Cunosc cazul unui tată militar care și-a bătut copilul pentru că copilul lui lua note mai mari decât copilul șefului lui. Vă dați seama ce situație e în Țara asta? Și oamenii vorbesc de faptul că n-avem autostrăzi, că n-avem nu știu ce școală, că nu știu ce parlamentar nu știu ce-a făcut… Povestea nu-i acolo, trebuie să umbli la cauză. Cauza nu este acolo, cauza are rădăcini adânci, pe care numai un conducător de glie le poate trăi, asculta noaptea în prispa casei, ieșind acolo și vorbind cu Țara și făcând bine poporului lui mai mult decât făcându-și sieși însuși. Cam asta înseamnă un conducător de Țară. În clipa când vin niște venetici, niște coate-goale, niște aventurieri… Pe ăștia i-a unit timp de 30 de ani infracționalitatea, doar atâta, și-i unește și astăzi.
România este o țară ocupată astăzi, este o națiune fără țară. Punct! Și este împărțită la mulți, nu e doar unul care conduce, sunt mai mulți în afară care o conduc. În primul rând sunt marile corporații, nu știu dacă neapărat țări. 200 de corporații, cele mai mari din lume, conduc în totalitate toate cele 198 de state ale lumii, luate la un loc. Ele nu aparțin unei țări, acolo sunt interese foarte mari, care țin de putere, în special, și apoi de bani. Lider nu înseamnă un tip care pur și simplu conduce. Lider înseamnă o persoană care-și împuternicește Țara și pe oamenii ei, care-i face pe toți să înțeleagă și să fie siguri de puterea lor interioară, de ceea ce pot să ofere lor, Țării și lumii întregi.
Asta înseamnă un lider: să fii mândru de națiunea ta, de locul unde te-ai născut, și să transmiți și altora același lucru și, atunci, lumea ar trăi doar în pace și-n iubire, n-ar mai fi atâta violență cum este astăzi. Să știți de la mine că un război nu se soluționează cu război, așa cum fac cei din așa-trâmbițata Alianță, România se tot sfădește în stânga și-n dreapta, habar nu au despre ce e vorba.
România a intrat în Uniunea Europeană și-n NATO cu capul în gard. N-a înțeles nimic, nici nu știe nici până-n ziua de astăzi despre ce e vorba. Dacă întrebi pe un politician de astăzi: D-le, ce înseamnă NATO? Nici nu știe. Sau Uniunea Europeană? Soluția este în interiorul nostru, viitorul țării este în interiorul ei, în iubirea de moșie, de limbă, de credință, de neam din partea fiilor ei, aici și acum!
Într-un moment de criză existențială, ca cel pe care-l trăim astăzi, este o oportunitate de salt uriașă. Când povesteam și spuneam de ce se va întâmpla în 2020 mai spuneam că ține și de miracol ce se va întâmpla atunci. Acesta este un miracol, dar asta nu stă foarte mult, până se trezesc unii din somnul cel de moarte… În România a dispărut spiritul de viață, de fericire. Fericirea te face bogat. (…).
                                                                         Romanian Global News

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu