marți, 21 aprilie 2020

Declarație de presă


                                                                                                                                21.04.2020




Programul IMM Invest România. Cine nu e afectat?
                                                   
Conform descrierii produsului pe siteul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii, ”Programul IMM INVEST ROMANIA permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente, sau pentru investiții, prin accesarea unuia, sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice” .
Având în vedere cele de mai sus am adresat o serie de întrebări ministrului de resort cu privire la posibilitatea de accesare a acestui Program și de către cei întorși în țară, sau firmele nou înființate.
După părerea mea, ar trebui explicat  mai clar ce înseamnă acest program pentru investiții:
Este un produs dedicat doar celor care sunt afectați direct de această criză (cum se clarifică gradul de afectare..)? Este subiectivism mult în această încadrare. Cine nu e afectat?
Este un program care se raportează la trecut sau la viitor?
Este un program  pentru pornirea economiei, a afacerilor, sau pentru salvarea (intubarea), celor care deja sunt ca închise?
Conditiile de eligibilitate impuse nu sunt corelate cu gradul de afectare, blocare al afacerilor. În acest sens  trebuie explicat modul în care sunt susținuți și cei care au un program de reorganizare aprobat și care, probabil, nu-l pot respecta datorită blocajului general din economie.

                                                                           Deputat
                                                                 Marius Sorin BOTA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu