joi, 30 aprilie 2020

Stresul termic, afectează culturile agricole din Maramureș

Dacă în alte zone din țară se înregistrează o secetă severă, în județul Maramureș specialiștii vorbesc doar despre o secetă medie. Cel mai mare pericol pentru culturile agricole este însă stresul termic, diferențele mari de temperatură din timpul nopții și al zilei.
Precipitațiile în județul Maramureș au fost foarte scăzute în ultimele trei săptămâni, drept urmare, specialiștii spun că avem parte și de o secetă pedologică, pe lângă cea atmosferică.Cel mai mare pericol pentru culturile agricole este însă, altul.
”Cel mai mult afectează culturile agricole, diferențele mari de temperatură dintre zi și noapte, În timpul iernii, în județul Maramureș a plouat până la 75 l/mp, în anumite perioade ale lunilor, deci este o anumită rezervă de apă în sol. La noi în județ nu putem spune că este o secetă pedologică accentuată, severă, ci mai degrabă una medie, acceptată până în prezent de plante, care reacționează pozitiv”, spune Virgil Țânțaș, director executiv, Direcția Județeană pentru Agricultură Maramureș..
Îmbucurător însă, în această primăvară, cei de la Direcția Agricolă au observat o mai mare preocupare, față de alți ani, a producătorilor locali față de lucrările agricole.
Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu