joi, 30 aprilie 2020

Sfatul specialistului. Cum sa-ti reglezi tensiunea arteriala in doar 5 minute?!


Când tensiunea arterială nu este ținută sub control, ea devine o problemă de sănătate gravă, care îți poate pune în pericol viața. Cunoști vreo metodă ce reduce tensiunea arterială rapid?!

Hipertensiunea, supranumită și „ucigașul tăcut”, este o boală cardiovasculară care afectează numeroși oameni din întreaga lume. Aproximativ 78 de milioane de americani suferă de hipertensiune, dintre care 16 milioane nu au fost diagnosticați.
Dacă nu este detectată, problema nu poate fi tratată în mod corespunzător, mărind riscul de infarct, atac cerebral sau alte boli grave.  Tocmai de aceea este important să deții cât mai multe informații despre tensiunea arterială și să afli ce poți face pentru a o reduce dacă valoarea sa este prea ridicată.

Tensiunea arteriala este considerata a fi hipertensiune, atunci când valorile tensionale ale acesteia depăşesc 140/90 (presiunea sistolica/diastolica). Valorile normale ale presiunii sistolice se situează între 100 şi 130 mm coloana de mercur, iar valorile normale ale presiunii diastolice se situează sub 80 mm Hg.

Vechea tehnica chineza pentru reducerea hipertensiunii arteriale functionează astfel:

Punctul 1 – Linia pe care o putem observa de la punctul 1 la punctul 2 va fi mângâiata uşor, de sus în jos, cu vârfurile degetelor, de zece ori pe fiecare parte a gâtului, potrivit
e-dimineata.ro.

Punctul 2 – Aceasta zona este situată în apropierea claviculei. Aceasta zona ar trebui sa fie masată timp de aproximativ un minut pe ambele părţi ale sternului. Este foarte important ca acest masaj să nu producă senzaţii de durere. După acest masaj, tensiunea arteriala ar trebui să revină la valori normale. 
                                                                                                                C.L.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu