marți, 21 aprilie 2020

MELANIA RUSU CARAGIOIU – DIN MONTREAL – DESPRE GRIJĂ ȘI DREPTURILE ACORDATE DE GUVERNUL CANADEI – VARSTNICILOR !

LIGYA DIACONESCU -Revista internationala STARPRESS /
MELANIA RUSU CARAGIOIU / STARPRESS CANADA - ÎN TIMP CE SENIORII NOȘTRI (CEI DE PESTE 66 DE ANI ) SE TEM DE NOILE PROPUNERI ALE LIBERALILOR, ACELEA „DE A FI SCOȘI DIN PROPRIILE CASE ” ADUNAȚI” ÎN CENTRE DE CARANTINĂ, IATĂ CE TRANSMITE -BUNĂ MEA COLABORATOARE ȘI PRIETENĂ, MELANIA RUSU CARAGIOIU – DIN MONTREAL – DESPRE GRIJĂ ȘI DREPTURILE ACORDATE DE GUVERNUL CANADEI – VARSTNICILOR !

   
Da,sunt Melania Rusu Caragioiu, voiesc să mă alătur acestei campanii (Drepturi extinse pentru persoanele de peste 65 de ani )
„Tocmai voiam să vă răspund la un mesaj, privitor la persoanele în vârstă.
Aici, în Canada, bătrânii au f. multe drepturi, ( pachete alimentare gratuite , sau la preț modic, , îmbrăcăminte, idem, locuințe la preț minim, călătorii locale la preț minim, medicamente gratuite, spitalizare și medic gratuit), dar în țările fără posibilități aceasta nu este posibil.
Ceea ce este posibil, în acele țări, este respectul datorat acestor bătrâni, respect care lipșeste cu desăvârșire la unele pături sociale de la noi, față de bătrâni.
Pe aici ești blamat dacă nu oferi locul unui bătrân, dacă nu îl ajuți în drumul lui, dacă îl vezi neputincios, dar nu-i dai întâietate peste tot.
Nici nu se poate imagina faptul că poate fi apostrofat, împins, jefuit, supus violențelor, dat afară din casă fără a i se asigura un domiciliu.
Bătrânii sunt tratați cu blândețe.
Cât despre cei handicapați, ei sunt îngrijiți excepțional, gratuit. Cei care sunt în cărucior sunt transportați la cererea lor la magazin, la un spectacol, la biserică, la club, prin transportul adaptat, cerut telefonic.
Handicapaților li se asigură nu numai îngrijirea corporală și vestimentară, dar și curățenia patului și a locuinței. Li se aduce mâncarea preparată, sau sunt transportați cu transportul adaptat, la o asemenea cantină,
Într-un cuvânt, nu toate țările au aceste posibilități, dar să împiedici pe cei needucați, printr-o lege, ca să-i respecte pe bătrâni, sau măcar să-i ignore, adică să-i lase în pace, spre a nu-i jigni, acest lucru se poate face.
Salut această inițiativă a Dumneavoastră.
Cu stimă,
Melania Rusu Caragioiu ,
Redactor șef al Revistei STARPRESS / CANADA
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu