joi, 16 aprilie 2020

Kiturile cu materiale de protecție pentru categoriile de persoane vulnerabile din Maramureș ajung la beneficiari



 În ședința de îndată a Consiliului Județean Maramureș, care a avut loc săptămâna trecută, în sistem videoconferință, aleșii județeni au aprobat măsurile pentru punerea în aplicare a prevederilor Hotărârii nr. 15/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se referă la ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de kituri cuprinzând materiale de protecție, în scopul prevenirii și limitării răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.
Fiecare astfel de kit cuprinde măști, mănuși, dezinfectanți, dar și produse pentru igiena persoanlă. Beneficiarii acestui proiect sunt persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani, persoanele care beneficiază de ajutor social, persoanele cu venituri reduse, persoanele cu dizabilități sau însoțitori ai acestora, precum și alte categorii de persoane defavorizate/nevoiașe.
Peste 7.000 de kituri au ajuns miercuri, 15 aprilie, la o parte dintre unitățile administrativ-teritoriale din județ, urmând ca restul, până la 35.000 să fie distribuite joi, 16 aprilie. Pentru procesul de distribuire au fost stabilite șase trasee, până în prezent fiind acoperite două dintre ele.
Astfel, pachetele au ajuns în Țara Codrului, în UAT-urile: Ardusat, Fărcașa, Gârdani, Ariniș, Asuaju de Sus, Băița de Sub Codru, Băsești, Bicaz, Oarța de Jos, Ulmeni, Sălsig dar și în Țara Lăpușului, la UAT-urile: Groși, Dumbrăvița, Copalnic Mănăștur, Cernești, Târgu Lăpuș, Cupșeni, Băiuț, Suciu de Sus, Groșii Țibleșului, Coroieni, Vima Mică și Lăpuș.
Pentru a se asigura buna desfășurare a procedurii de distribuire a materialelor către beneficiari, alături de comisiile Consiliului Județean Maramureș, au fost prezenți, pe traseele parcurse miercuri, și reprezentanții executivului instituției, respectiv  președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, dar și vicepreședinții Ioan Doru Dăncuș și George Moldovan.
Joi, 16 aprilie, vor ajunge peste 20.000 de kituri în Maramureșul Istoric, regiune pentru care au fost gândite trei trasee distincte, precum și peste 7.000 de kituri în Țara Chioarului. Primul traseu din Maramureșul Istoric cuprinde UAT-urile: Cavnic, Budești, Călinești, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel, Bârsana, Oncești.
Pe cel de-al doilea traseu din această regiune au fost incluse localitățile: Baia Sprie, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Vadu Izei, Sighetu Marmației, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța și Remeți.
Cel de-al treilea traseu din Maramureșul Istoric cuprinde localitățile de pe Valea Vaserului, respectiv: Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Leordina, Petrova, Bistra, Rona de Sus, Rona de Jos și Bocicoiu Mare.
În ceea ce privește Țara Chioarului, kiturile distribuite vor ajunge în localitățile: Tăuții Măgherăuș, Cicârlău, Seini, Recea, Satulung, Mireșu Mare, Șomcuta Mare, Valea Chioarului, Coltău, Săcălășeni, Coaș, Remetea Chioarului și Boiu Mare.
Distribuirea efectivă a kiturilor către categoriile de persoane vulnerabile identificate este posibilă cu sprijinul voluntarilor organizațiilor partenere Consiliului Județean Maramureș în acest proiect, respectiv Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș și Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare.
                                                                                CJMM


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu