Profesorul Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virusologie de la Spitalul Universitar din Bonn, spune că noul coronavirus nu se transmite atât de uşor precum se crede.
Specialistul a explicat metodologia noului său studiu desfăşurat în Heinsberg, „epicentrul” focarului de COVID-19 din Germania şi a vorbit despre planurile posibile pe care Germania ar putea să le aplice treptat pentru a reveni la o viaţă „normală”, potrivit RTL. În ultimele săptămâni, echipa sa a finalizat cercetări substanţiale efectuate prin sondaje şi investigaţii în case din regiunea Heinsberg, unde au fost raportate peste 1.400 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Heinsberg are o populaţie de aproximativ 250.000 de locuitori şi a înregistrat 46 de decese. Streeck spune că virusul nu a putut fi găsit pe clanţele uşilor sau pe blana animalelor de companie.
„Nu există niciun risc semnificativ de a contacta boala atunci când mergeţi la cumpărături. Focarele grave au apărut după ce oamenii au stat împreună o perioadă mai lungă de timp, de exemplu, petrecerile après-ski de la Ischgl, Austria”, a declarat Hendrik Streeck. Profesorul spune că nu a găsit viruşi „vii” pe suprafeţe: „Când am luat probe de pe mânerele de la uşă, telefoane sau toalete, nu a fost posibil să cultivăm virusul în laborator”. FOTO: Spitalul Universitar Bonn „Pentru a contacta virusul ar fi necesar ca cineva să tuşească în palmă, apoi să atingă mânerul de la uşă şi imediat după o altă persoană să atingă mânerul şi să-şi atingă faţa”, a mai spus cercetătorul german. Prin urmare, Streeck consideră că există şanse mici de transmitere prin contactul cu aşa-numitele suprafeţe contaminate. Faptul că înfecţia COVID-19 este una „cu picături”, care nu poate fi transmisă prin aer, a fost subliniat anterior de virologul Christian Drosten.
Acesta a spus într-un interviu că noul coronavirus este extrem de sensibil la uscare, aşa că singurul mod de a-l contacta este prin „inhalarea picăturilor”.
Sursa: NapocaNews
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu