joi, 16 iulie 2020

Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș a dat start atelierelor de vacanță dedicate copiilor

Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș a dat start atelierelor de vacanță dedicate copiilor. Aceștia participă la activități instructiv educaţie care implică lucrul manual, dar iau parte și la activități recreative, diverse jocuri care definesc universul copilăriei.
Gabriela Filip, muzeograf la Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș, coordonează atelierele dedicate copiilor. Un număr mare de copii a răspuns și în acest an acestei inițiative. Alături de meșteri pricepuți, aceștia învață arta cusutului
”Ne bucurăm că am reușit și în acest an să organizăm ateliere de lucru pentru copilași, prin care ne dorim să le oferim oportunitatea de a-și petrece timpul liber, zilele de vacanță îmtr-un mod mai aparte. Ne dorim ac aceștia să iasă din casă, să vină în satul tradițional, să-l descopere meșteșugurile tradiționale, să prindă drag de ele și, de ce nu, să le transmită mai departe”, spune Gabriela Filip, muzeograf.
Atelierele se desfășoară în perioada 14-23 iulie, în zilele de marți, miercuri și joi. Marți și joi sunt ateliere de lucru manual, iar miercuri este atelier  în care copiii sunt invitați să se joace diverse jocuri ale copilăriei.
”Marți și joi organizăm ateliere în care copiii învață să coase, să facă brățări, păpuși, căciulițe, să coase un nasture, activități practice și utile în viață, iar miercuri organizăm ateliere dedicate jocurilor de altădată”, spune Gabriela Filip.
Prima zi a atelierelor de vacanță s-a bucurat de un real succes în rândul celor mici, care au venit în satul de pe deal, veseli și dornici să învețe din tainele meșteșugurilor tradiționale. După ce și-au ales fiecare uneltele de lucru, copiii au urmărit cu atenție demonstrațiile meșterilor populari și au început lucrul. Învățăceii au „furat” din îndemânarea și priceperea meșterilor, reușind astfel să realizeze căciulițe, năsturei cusuți pe etamină, brățări din mărgele, păpușele, și lănțișoare împletite.
Este al treilea an în care se derulează acest proiect. Și în acest an, proiectul se bucură de sprijinul unor meșteri pricepuți, precum Stela Szilaghi, Maria Brete, Valeria Chiuzbăian, Mariana Grigor și Ana Mețenti.
Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu