marți, 28 iulie 2020

O persoană din Maramureș, sancționată că nu a respectat măsura carantinării la domiciliu


În timpul misiunilor în sistem integrat executate în Maramureș de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, a fost depistată,  identificată și sancționată contravențional, o persoană care nu a respectat măsura carantinării în locația declarată la intrarea în țară. Persoana respectivă va fi carantinată instituțional, și a fost sancționată cu amendă în cuantum de 500 de lei.
O persoană din Maramureș a fost sancționată pentru că nu a respectat măsura carantinării obligatorie, după revenirea în țară dintr-o zonă roșie.
”Ea a fost găsită lucrând la câmp, deși, în mod normal nu avea voie să iasă din perimetrul domiciliului pe care l-a declarat la vamă. Persoana s-a întors dintr-o țară care nu e inclusă pe lista țărilor exceptate  de la măsura carantinării. Nu a intrat în contact cu alte persoane”, susține Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.
Perosana în cauză urmează a fi plasată în caranină instituționalizată.
”În mod normal așteptăm o decizie și în ceea ce privește locația în care această persoană va intra în carantină instituționalizată. Avem deja trei locații propuse. Așteptăm însă decizia care trebuie să vină de la nivelul DSP-ului și Ministerului Sănătății, dar până atunci, va rămâne obligatoriu acasă, pentru că poate contesta această decizie la instanța de judecată și preferăm să avem decizia legal, să o putem duce în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente”, precizează Dan Bucă.(foto).
Sancțiunea aplicată pentru nerespectarea legii carantinei a fost de 500 de lei.
Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu