joi, 30 iulie 2020

Tot mai multe persoane din Maramureș ajung să se interneze în spital, în urma contactării virusului nou


Tot mai multe persoane din Maramureș ajung să se interneze în spital, în urma contactării virusului nou. Prefectul de Maramureș, Nicolae Silviu Ungur anunță că deja există o problemă cu numărul de paturi dotate cu aparatura necesară tratării pacienților, la nivelul unităților medicale din județ.
Nicolae Silviu Ungur, prefect de Maramureș, anunță că în acest moment există un număr de 100 de pacienți înfectați cu coronavirus internați în spital, la nivel de județ.
”Într-adevăr avem o problemă cu paturile dotate cu aparatura necesară pentru a atrata această infecție, iar pe această cale fac un apel la maramureșenii noștri, să păstreze o minimă distanță, și să respecte toate măsurile de igienă impuse, tocmai în ideea de a nu ajunge să ne ocupe și puținele paturi pe care le mai avem la dispoziție”, precizează prefectul de Maramureș, Ioan Silviu Ungur.
În aceste condiții, întrebarea e ce se va întâmpla cu pacienții din Maramureș care vor contacta acest virus și vor avea nevoie de spitalizare?
Din cei 100 de pacienți internați în acest moment, o parte sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare. Aceștia ar putea opta, în principiu, pentru un tratament la domiciliu. Deocamdată au optat pentru tratament în spital, ca să fie sub supravegherea medicilor”,, spune Nicolae Silviu Ungur.
Dintre pacienții care au fost internați în spital cu COVID-19, doar două persoane au solicitat să fie exernate, pentru a putea continua tratamentul la domiciliu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu