miercuri, 29 iulie 2020

Domnilor guvernanți, dacă sunteți INCAPABILI, PLECAȚI ACASĂ!



 În ultimele două săptămâni, parcurile, terasele, plajele și stațiunile montane din România au fost pline de oameni, și în special de tineri care au profitat de vreme, de vacanță sau concedii, după caz.
Acestea au fost săptămânile în care rata cazurilor Covid-19 a crescut alarmant. În contextul în care examenele naționale și cele de admitere în facultăți s-au încheiat, lucrurile au luat-o pe un făgaș îngrijorător. De multe ori observăm că în prezent, nu există niciun semn al distanțării sociale în ciuda faptului că înainte românii erau mult mai atenți. Totul este o reflectare a credibilității pe care Guvernul din România și-a pierdut-o prin repetate încălcări flagrante ale propriilor ordonanțe, de la măsura simplă a purtării măștii, până la aspecte majore care țin de bâlbe privind măsurile de distanțare socială. Când proprii membri ai Guvernului nu respectă măsurile, când Președintele țării, Klaus Iohannis, oferă un exemplu negativ la Consiliul European de la Bruxelles unde, dintre toți președinții doar domnia sa nu a purtat mască, ce așteptări să avem de la cetățenii acestei țări? Ce așteptări să avem de la tineri, de la elevi sau de la studenți?
Conștientizarea românilor, și în special a elevilor și studenților trebuie făcută de către un guvern credibil! PNL a pierdut această credibilitate! Domnule Președinte, domnilor guvernanți, România are nevoie de exemple de urmat!  Elevii, studenții vă privesc! Ce să  învețe de la dvs.? Discutăm despre începerea cursurilor în timp ce, cu fiecare zi care trece, românii constată că dumneavoastră nu respectați măsurile stipulate de ordonanțe, ordine, etc.
Afirm cu toată tăria ca tinerii noștri sunt conștienți de riscurile care există. Domnilor guvernanți respectați regulile de distanțare socială! TREBUIE  sa îmbinăm NEVOILE tinerilor si nu numai ale lor cu întreg sistemul de prevenție care trebuie reconstruit din temelii. In zadar luăm toate măsurile de prevenție din punct de vedere legislativ dacă dvs. sunteți primii care le încalcă!
Nu mai sfidați regulile de distanțare!
Nu există prea multe motive pentru optimism pe termen scurt. În timp ce răspândirea Covid-19 este sub control în unele zone, la noi numărul continuă să crească.
Domnilor guvernanți, dacă sunteți INCAPABILI, PLECAȚI ACASĂ!

                                                                       Liviu Marian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu