joi, 30 iulie 2020

Obligativitatea purtării măștii de protecție, dispusă prin decizia Comitelului Local pentru Situații de Urgență Maramureș

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința din 28 iulie hotărârea ca purtarea măștii să fie obligatorie și în spațiile deschise, în anumite condiții. La nivelul județului Maramureș se ia în calcul această hotărâre pentru a dispune noi reglementări în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție.
Comitetul Local pentru Situații de Urgență Maramureș va dispune cât de curând, noi precizări în ceea ce privește obligativitatea purtării măștii de protecție.
Purtarea măștii va fi obligatorie, în funcție de ceea ce vom hotărî în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Maramureș Vom avea o ședință azi sau mâine, în care vom trata această problemă, vom supune la vot și vom vedea în ce măsură va deveni obligativitate purtarea măștii. Pentru orice spațiu sau doar pentru anumite spații, cu un aviz bineînțeles din partea DSP Maramureș”, specifică NIcolae Silviu Ungur, prefect de Maramureș
Cel mai probabil, viitoarele reglementări vor viza obligativitea purtării măștii de protecție, în zonele aglomerate, fie ele spații închise sau deschise, precizează Nicolae Silviu Ungur, prefect de Maramureș.
Ca regulă generală, da, bineînțeles, cu mici excepții. Ideea e să ne protejăm în zonele aglomerate. Din punctul meu de vedere, cele mai aglomerate sunt piețele agroalimentare sau orice altă zonă unde se aglomerează populația”, spune Nicolae Silviu Ungur.
Comitetul Național pentru Situații de Urgență a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, mai multe propuneri. Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică- Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Sursa: MaraMedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu