duminică, 26 iulie 2020

COVID ÎN MÂNĂSTIRILE VÂLCENE: STAREȚUL DE LA STÎNISOARA, VENTILAT MECANIC!

  • MAI MULȚI PREOȚI SI CĂLUGĂRI DIN JUDEȚUL VÎLCEA SUNT CONFIRMAȚI CU COVID-19

  • PREOTUL LAURENTIU POPA, STAREȚUL MÂNĂSTIRII STÂNIȘOARA, INFECTAT CU SARS COV-2, SE AFLĂ INTERNAT ÎN STARE GRAVĂ LA ATI!

Cunoscutul stareț al Mânăstirii Stanisoara se află, în prezent internat la ATI la Spitalul Județean din Rm. Vâlcea unde este ventilat mecanic.  El a fost transportat la Spitalul Judetean după ce, inițial, fusese internat la Spitalul din Mihaiesti unde, în urma analizelor, a fost confirmat cu coronavirus. Starețul a fost internat la spital după ce, câteva zile a zăcut cu febră în chilia sa, timp în care toate slujbele la mânăstire au fost suspendate. În prezent, Stânișoara se afla în carantina totala. Inițial, starețul a refuzat internarea, punându-și încrederea în Dumnezeu. Abia când starea sa s-a agravat și la insistențele celorlalți călugări a acceptat sa fie transportat la spital.
Mânăstirea Stânișoara nu  este singurul așezământ monahal de pe Valea Oltului unde sunt înregistrate cazuri de COVID-19, câtiva călugări de la Cozia sunt si ei confirmați cu coronavirus si sunt si ei internați la Spitalul Județean Vâlcea.  DSP local a declanșat anchete epidemiologice în toate cazurile.
Din păcate, ca si în restul țării, situația din spitalele desemnate COVID din Vâlcea nu este deloc roz, ele sunt deja pline și pacienții mai puțin grav sunt transferați către spitalele suport.  Pe lângă pacienții din ATI, la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea se află internati 56 pacienti confirmati Covid19: 26 au forme usoare ale infectiei, 29 prezinta forme medii.
Sursa: Actualitatea TV România

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu