joi, 13 august 2020

Acțiune complexă de salvare derulată de Salvamont Maramureș în Cheile Lăpușului



 Duminică, 9 august, salvatorii montani maramureșeni au fost solicitați pentru a interveni în cazul unui un accident petrecut în Cheile Lăpușului. Un copil în vârstă de 12 ani, aflat cu un grup în excursie, a alunecat pe o stâncă, suferind multiple traumatisme în urma căzăturii în apă.
Salvatorii montani s-au deplasat de urgență la locul accidentului, unde au stabilizat victima, după care au transportat-o până la locul întrâlnirii cu echipajul SMURD. Având în vedere porțiunile de teren impracticabil, accidentatul a fost transportat pe râu, iar în zonele care au permis ieșirea din apă, pe poteca îngustă de pe mal. După coborârea dificilă, tânărul a fost predat echipajului SMURD în vederea tranferului către Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.
După o nouă misiune încheiată cu succes, salvamontiștii din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș s-au regrupat în teren.
Managerul Salvamont Maramureș a declarat că astfel de provocări, încheiate cu un final fericit, nu fac altceva decât să reconfirme utilitatea timpului investit de salvatorii montani în instructajul fizic și tehnic. „Pregătirea fizică și tehnică permanentă a salvatorilor montani constituie cheia succesului în acțiunile complexe de salvare. Pentru echipa Serviciului Public Județean Salvamont Maramureș, finalul fericit al acțiunilor de salvare reprezintă cea mai valoroasă răsplată a tuturor eforturilor depuse pentru siguranța maramureșenilor.”, a precizat Dan Benga.
Dăruirea și profesionalismul de care salvatorii montani maramureșeni au dat dovadă au fost apreciate și de către mama tânărului accidentat, care a ținut să mulțumească printr-un mesaj echipajului de intervenție, pentru gestionarea ireproșabilă a situației. Aceasta le-a urat salvamontiștilor sănătate și multă putere de muncă pentru a putea fi, în continuare, alături de cei care le solicită ajutorul.
                                                                                    
                                                                                                     CJMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu