joi, 13 august 2020

Va cădea Ludovic Orban în capcana întinsă de pionii Moscovei de la Chișinău?

Ceremonia oficială de inaugurare a gazoductului Ungheni-Chişinău, fixată de oamenii Moscovei de la Chișinău, va avea loc la 27 august. Anunţul a fost făcut în debutul şedinţei de Guvern de prim ministrul prorus de la Chișinău, Ion Chicu, acesta anunţând că a remis în adresa premierului României o invitaţie de a participa la eveniment, transmite Romanian Global News, citând presa de dincolo de Prut.
Potrivit lui Chicu, data da 27 august este una mai mult decât potrivită pentru marcarea acestui eveniment, întrucât la 27 august R. Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei.
„27 august, în acest an avem motiv suplimentar de bucurie pentru că în preajma sărbătorii a fost dată în exploatare un obiectiv al infrastructurii energetice, care va consolida foarte mult independenţa statului. Este un proiect care a fost construit pentru a spori securitatea energetică a Republicii Moldova şi de a-i consolida independenţa. Vreau să aduc mulţumiri României, poporului român, pentru suportul masiv în implementarea acestui proiect. Gazoductul înseamnă mai multă securitate, o alternativă reală pentru aprovizionarea cu gaze. În ultimii 10-15 ani au fost situaţii când securitatea energetică a fost sub mare risc, de aceea, acest gazoduct poate servi pe viitor ca o soluţie în situaţii dificile”, a declarat Chicu.
Capcana întinsă de Chicu României este aceea că pe 27 august comuniștii proruși, care conduc în acest moment R. Moldova vor să serbeze Ziua Independenței, transformând un eveniment care viza independența față de Rusia, într-un instrument care să sprijine mișcarea statalistă, mișcare fabricată de Moscova, pentru a stopa reUnirea cu România.
Va cădea Ludovic Orban în capcana întinsă de pionii Moscovei de la Chișinău?
Premierul României ar putea da peste cap planul moscovit al lui Chicu în cazul în care ar merge la eveniment și ar reaminti de declarația Parlamentului României din 27 martie 2018 prin care R. Moldova era invitată să se reUnească cu România.
Asta în cazul în care discursul său nu va fi scris de oamenii Berlinului de la București…
                                                                                                                         RGN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu