duminică, 30 august 2020

AGENDA SFÂRȘITULUI DE AUGUST PENTRU CADRELE DIDACTICE


1.Vă invităm să participați (online și gratuit) la Academia de Vară a cadrelor didactice cu genericul „Viitorul educației este astăzi”. Mulțumim pentru oportunitate Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al R.Moldova și colegilor din AGIRoMD! Înscrieți-vă urmând linkul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScSuDvT8FvaUnIBZVN37JvnSR7UBKBxkJ1pdsCgNelsu0eiug/viewform
            2.ÎNSCRIERI ÎN AGIRo, asociație profesională pentru cadre didactice (învăţători, educatoare și profesori de la ciclul gimnazial şi liceal): Descărcați CEREREA DE ÎNSCRIERE ÎN AGIRo. Cotizaţia anuală este de 25 lei. Se depune în contul ASOCIAŢIA GENERALĂ A ÎNVĂŢĂTORILOR DIN ROMÂNIA, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. Plata se poate face online de pe card sau de la ghișeele bancare sau prin mandat poștal. După achitarea cotizaţiei trimiteţi atașate, pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com această cerere completată în Word și dovada scanată sau print-screen-ul documentului de plată (precizând și pentru ce an/ani s-a achitat în cazul în care aţi rămas în urmă cu cotizaţia și achitați și pentru alți ani pe lângă cel în curs). Vă vom trimite apoi adeverinţele de membru corespunzătoare.
3.PUTEȚI PUBLICA ARTICOLE în volum al AGIRo (ISBN) și/sau revista AGIRo (ISSN). 30 lei este taxa de publicare de fiecare articol (articole de 1 – 3 pagini, pe orice teme, trimise până în 27 august pe adresa asociatiainvatatorilor@gmail.com însoțite de dovada plății). Plata se face în contul ASOCIAŢIA GENERALĂ A ÎNVĂŢĂTORILOR DIN ROMÂNIA, cod fiscal 23564572, cont CEC Bank Arad (sucursala Bdul. Revoluţiei nr. 5-7), cod IBAN RO32CECEAR0137RON0355948. Plata se poate face online de pe card sau de la ghișeele bancare sau prin mandat poștal. COLEGII DE PESTE HOTARE POT PUBLICA GRATUIT articole despre școala/comunitatea lor.

DESPRE AGIRo:
Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România (AGIRo) este cea mai veche și importantă asociaţie profesională a cadrelor didactice (învăţători, educatoare şi profesori) din ţară. Este semnatară a pactului naţional pentru educaţie. AGIRo este luată în evidenţa MECT cu nr 217/ 23 07 2008 în conformitate cu Legea 246/2005, OUG 75/2005 privind asigurarea calităţii educaţiei, OG 129/2000 privind organizarea activităţilor de formare profesională, Legea 324/2003 privind cercetarea ştiinţifică. În 27 01 2011 AGIRo a semnat cu MECTS Protocolul de colaborare prin care i se recunoaşte rolul consultativ pe lângă minister în proiectarea, fundamentarea şi aplicarea strategiilor naţionale în domeniul educaţiei în conformitate cu art 14 alin. (1) din Legea nr 1/2011. AGIRo este (conform statutului) ,,o asociaţie non-guvernamentală, nonprofit, independentă, cu beneficiu public, continuatoare a Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România cu statut autentificat de Tribunalul Ilfov cu nr 12686/1927 prin sentinţa nr 39/30 iunie 1927 (de atunci în România Ziua Învăţătorului este 30 iunie) şi înscrisă în registrul persoanelor juridice nr 354/1927; cu activitatea abuziv întreruptă în 1945 şi reactivată prin hotărârea celui de al XXVIII-lea Congres Naţional al Învăţătorilor din România şi a Învăţătorilor Români de peste Hotare de la Arad din 28-29 octombrie 2006”.
                AGIRo funcţionează ca o federaţie având în jumătate din judeţele României asociaţii judeţene ale învăţătorilor care sunt membre AGIRo (13 membre fondatoare, celelalte aderând ulterior), iar în cealaltă jumătate a judeţelor, sucursale judeţene ale AGIRo. Din octombrie 2010 s-a înregistrat la Ministerul Justiţiei din Chişinău Asociaţia Generală a Învăţătorilor din România –filiala R.Moldova. AGIRo a sprijinit și înființarea Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia și Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din regiunile Cernăuți, Odessa și Transcarpatia din Ucraina Mai avem sucursale și în alte state în care există comunităţi româneşti.
                Primul congres AGIRo a fost organizat în 1898 la Ploieşti, ultimul (al 42-lea) la Palatul Parlamentului din București, în 7-9 august 2019. AGIRo a organizat după reactivare 15 Congrese Naţionale (XXVIII-XLII) în Arad, Bucureşti (Palatul Parlamentului şi Universitatea Politehnica), Constanţa, Slobozia, Chişinău, Buşteni, Slatina, Suceava, Cernăuţi, Eforie Sud, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Alba Iulia, în localitățile Slatina și Apșa de Mijloc din Transcarpatia (Ucraina); Academia Învăţătorului Modern în Vadul lui Vodă, R.Modova; numeroase școli de vară internaționale la Eforie Sud, Chișinău, Izmail și Satu Nou, raionul Sărata, regiunea Odessa, Ucraina și numeroase simpozioane internaționale. La aceste evenimente cel mai mic număr a fost de 750 delegaţi, iar cel mai mare de 1500 delegaţi din absolut toate judeţele ţării. La mai toate congresele AGIRo au participat miniştrii educaţiei în funcţie şi foşti miniştri ai educaţiei. Au mai participat şi miniştrii educaţiei din R.Moldova, preşedintele României, preşedintele şi vicepreşedintele Academiei Române, parlamentari, europarlamentari, reprezentanţi ai autorităţilor locale, personalităţi ale vieţii publice şi din domeniul culturii. Au conferenţiat personalităţi de cel mai mare prestigiu din domeniul ştiinţelor educaţiei.

Vă mulțumesc!
Viorel Dolha, Președinte AGIRo
0723259290

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu