miercuri, 12 august 2020

Comunicat Asociaţia Familiilor din România


DISPARITIA DREPTEI POLITICE DIN ROMANIA
Ca și persoane conservatoare nu putem decât să fim îngrijorati de dispariția treptată a dreptei politice din România. E rizibil să afirmi, cum încă e la modă, că în România încă există o "dreapta" politică ori un partid "conservator". Încă ni se spune ca "dreapta" românească se constituie din USR, PNL și PMP.

USR nu e un partid de dreapta
USR nu a fost niciodată conservator, nici de dreapta. USR nu va da niciodată României un Duda în funcția de Președinte. USR e un partid extremist de stânga, care urmărește secularizarea cu forța, grabnică și radicală a societății tradiționale românești. Macron, liderul neoficial al USR și al Renew Europe în Parlamentul European, e un populist par excellence, cu o identitate politică obscură, nedefinită, dar categoric anti-valori.
Discursul politic USR din România e foarte similar discursului politic promovat de democrații Americii. Mai bine zis, de ramura lor "progresistă" de genul Ocasio - Cortez. Formulele de exprimare, perspectivele, agenda socială, stilul de propagandă, sunt aproape identice.
PNL, însă, a fost, cândva, un partid de dreapta, dând speranțe românilor ca au și ei un partid de dreapta. Acel "cândva" însă a fost cu mult timp în urmă. Dacă "cândva" PNL ar fi fost capabil să dea României un președinte de genul Duda, astăzi nu mai este. Dl Iohannis nu este echivalentul lui Duda în România și nici nu are substratul valoric necesar pentru a se ridica la nivelul unui președinte creștin.
Începutul declinului "dreptei" PNL a coincis cu alegerea dlui Iohannis ca președinte în 2013. De atunci, declinul conservatorismului politic în România s-a accentuat. PNL ne-a stat în cale la referendum, iar acum pare să devină vectorul principal al instuționalizării revoluției sexuale în România.
Dar PMP, ar întreba unii? PMP are potențialul de a deveni un partid conservator, dar, din nefericire, obstacolul principal este dl Băsescu. Nu te poți considera conservator atât timp cât disprețuiești instituția familiei, propui legalizarea prostituției și votezi în Parlamentul European împotriva familiei și a moralității creștine.
USR și PNL au făcut alianță politică în București la locale. La fel si in alte orase. Ce se întâmplă în București se va extinde în toată România. Comunicam din când în când cu persoane direct ori indirect afiliate cu PNL, persoane creștine și autentic conservatoare. Și ele sunt îngrijorate, la fel ca noi și miile de persoane cu care suntem în contact, că mișcarea conservatoare din România devine un orfan politic. Are nevoie de o nouă casă.
Jumătate din electoratul României nu se prezintă la vot. Comunicam ocazional cu persoane integre și influente din România care ne spun că nu au mai votat de zeci de ani ("de la dl Rațiu încoace") la alegeri, cu excepția referendumului pentru căsătorie din 2018, pentru că nu au cu cine. Această jumătate din electorat sunt cetățenii tradiționali și conservatori ai României. Ne căutăm cu toții o casă.

"Dreapta modernă pro-europeană" ne-a trădat
USR și PNL și-au dat mâna la alegerile locale din București sub lozinca "dreapta modernă pro-europeană s-a unit!" Cei care spun ori cred că există o "dreaptă modernă" nu sunt conservatori. Valorile conservatoare nu sunt nici vechi, nici tradiționale, nici nu se pot învechi ori moderniza. Nu sunt nici de ieri, nici de azi. Sunt dintotdeauna.
Ele sunt statornice și veșnice pentru că își au originea nu în voința omului, ci în valorile imuabile creștine și în practicile sociale multimilenare ale speciei umane. Conservatorismul are patru (4) piloni statornici: (1) familia și căsătoria; (2) credința în Dumnezeu; (3) valoarea vieții umane; și (4) suveranitatea națională. Pe acești piloni s-a rezemat conservatorismul dintotdeauna. Aceste patru (4) valori esențiale ale conservatorismului nu pot fi schimbate.
Simplu spus, cei care nu cred în aceste valori sau nu le promovează nu sunt conservatori.
Nu există "conservatorism modern" ori o "dreaptă modernă". Există doar un conservatorism autentic și o "dreaptă autentică". Cei care pretind să fie "conservatori moderni" ori ca aparținând "dreptei moderne" sunt, de fapt, conservatori inautentici, "conservatori de genul fake", adică în nici un fel conservatori.
De unde atunci formula "dreapta modernă"? Din Occident. Nu mai e un secret că ultima generație de politicieni conservatori occidentali au cedat teren, sub presiunea secularizării și a mass mediei, privind pilonii conservatorismului autentic.

Nu exista "dreapta moderna"
USR se descalifică din start din definiția conservatorismului, la fel ca un segment în creștere din PNL. Cele două grupuri nu cred în familie, pentru ei credința în Dumnezeu și valorile politice care decurg dintr-o credință în Dumnezeu sunt irelevante, iar suveranitatea națională este un obstacol în calea globalizării.
Viața umană e la fel de irelevantă, afirmația aceasta fiind fondată pe absența oricărui interes în protejarea vieții copiilor nenăscuți, recunoașterea unui drept la viață al copiilor nenăscuți, ori corectarea crizei demografice a României. Cele mai influente feministe și promotoare ale avortului din sfera politică a României și-au găsit un loc confortabil în PNL și USR. Nu e necesar să dam nume, dar ele ne sunt bine cunoscute de la referendumul pentru căsătorie.
USR e vârful de lance care promovează interesele LGBT în România, în detrimentul oamenilor tradiționali. Toți parlamentarii lor, fără excepție, se declară pro-minorități sexuale. Agenda LGBT e în întregime contrară familiei și credinței în Dumnezeu.
Burke, Lincoln, Churchill, Truman, Reagan, Thacher și Fondatorii Uniunii Europene: aceștia sunt exponenții conservatorismului autentic. Iluminiștii, Darwin, Nietsche, Marx, Engels, Lenin, Stalin, Mao, Castro, Pol Pot: aceștia sunt exponenții gândirii și politicii de stânga. Cei dinainte au fost pro-familie, pro-viață, pro-Dumnezeu și creștinism și pro-suveranitate națională. Cei din urmă au deținut poziții exact opuse. E destul de clar, deci, că USR și o parte din PNL nu mai au nimic în comun cu primii.

ARTICOLUL 16 DIN DECLARATIA UNIVERSALA A DREPTURILOR OMULUI
Articolul 16 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului afirma: "Cu incepere de la implinirea virstei legale, barbatul si femeia, fara nici o restrictie in ce priveste rasa, nationalitatea sau religia, au dreptul de a se casatori si de a intemeia o familie. ... Familia constituie elementul natural si fundamental al societatii si are dreptul la ocrotire din partea societatii si a statului". Familia romana isi cere drepturile. Aceste drepturi le pledam, le-am pledat din 2006 incoace, si vom continua sa le pledam. Sunt cele mai pretioase dintre drepturi dar si cele mai abuzate azi. Pretuiti-le!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu