luni, 31 august 2020

Lecții de învățat. Gândirea pozitivă

de Viorica PÂRJA

Gândirea pozitivă este un mod înțelept de a înțelege și de a te bucura de viață. O sumă de principii realiste și corecte față de tine însuți. Poate fi, pe de o parte, efect, pe de alta, cauză, fiindcă fiecare gest, fiecare acțiune, fiecare fapt au o cauză și generează un efect.
Omul este produsul gândurilor lui; el devine, în timp, ceea ce gândește. Mintea sănătoasă înseamnă realism, forță și, nu în ultimul rând, frumusețea vieții. Un lanț pozitiv, pe care omul și-l poate construi singur. În favoarea ta. Pesimistul vede dificultăți în orice oportunitate. Optimistul găsește oportunități în orice dificultate. Atunci când iubești viața, viața te iubește la rândul ei. O persoană iubitoare trăiește într-o lume iubitoare. O persoană ostilă trăiește într-o lume ostilă.
Cineva spunea că gânditorul pozitiv zărește invizibilul, simte intangibilul și realizează imposibilul. Atitudinea pozitivă poate să nu îți rezolve toate problemele, dar te ajută să vezi viața cu alți ochi. Fiind­că viața pare câteodată a fi ca un naufragiu, dar nu trebuie să uităm să cântăm în bărcile noastre de salvare.
Dacă nu îți place un lucru, schimbă-l; dacă nu poți să îl schimbi, schimbă felul în care gândești despre el. Temeți-vă mai puțin și sperați mai mult. Viața merită trăită cu o gândire pozitivă. Lecții de învățat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu