miercuri, 19 august 2020

BUCURII - MARY SMITH - In 31 august 2020 va avea loc la NEW YORK / USA , LANSAREA ANTOLOGIEI -LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ – STARPRESS în anul coronavirusului,2020 – purtand semnatura LIGYA DIACONESCU


MARY SMITH  - In 31 august 2020 va avea loc la NEW YORK / USA , LANSAREA ANTOLOGIEI -LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ – STARPRESS în anul coronavirusului,2020 – purtand semnatura LIGYA DIACONESCU - IN PARCUL ASOCIATIEI HOPE/ SPERANTA , ora 11,00 . Fiecare scriitor prezent in carte va fi nominalizat si se va spicui din scrierile sale.Vom avea si un traducator pentru limba engleza.
Va asteptam cu drag!

MARY SMITH / New York , USA - A APRUT O NOUA CARTE DE EXCEPTIE , sub semnatura inimoasei scriitoare LIGYA DIACONESCU - ANTOLOGIA LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ - STARPRESS / în anul coronavirusului,2020
Peste 40 de scriitori , mai précis 44, colaboratori ai Revistei Internaţionale STARPRESS au contribuit pe durata perioadei de izolare la domiciliu - impusă de pandemia de COVID-19 la realizarea Antologiei “LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ - STARPRESS - în anul coronavirusului, 2020”, sub coordonarea renumitei scriitoare, Ligya Diaconescu, jurnalist de marcă, director al Revistei româno-canado-americane STARPRESS; Membru fondator al "Association des mass-médias et journalistes d'expression roumaine sans frontier /24 sept.2011/ QUBEC, Canada; Membru al Clubului de Presă Transatlantic; Vicepreşedinte al Ligii Scriitorilor Romani ; Membru de onoare al Asociației Profesorilor universitari din Canada / ACRUPO.
Contururile care deja au început să se configureze privind epoca post-Covid-19, că virusul COVID-19 deja a împărțit zilele noastre într-o eră pre-COVID-19 și una post COVID-19 nu se mai pun la îndoială. Întrebarea cea mai fierbinte, însă, este cum va arăta lumea post-COVID-19 din punct de vedere economic, politic, social, geopolitic etc.
Cele două luni de stare de urgenţă instituite ca urmare a pandemiei de coronavirus sunt fertile pentru autorii români, aceştia regăsindu-şi liniştea pentru finalizarea unor cărţi sau începerea altora.
Despre bucuria muncii în faţa foii de hârtie sau a ecranului computerului, despre clipele dedicate cititului sau altor pasiuni, dar şi despre frustrările generate de imposibilitatea satisfacerii unor hobby-uri au scris şi au fost publicaţi în aceasta carte, pe trei secţiuni, poezie, epigramă şi proză scriitorii:
la Secțiunea POEZIE:
MARIANA POPA; MELANIA RUSU CARAGIOIU; TEONA SCOPOS; ADALBERT GYURIS; SILVIA NEGRU; MIOARA OPRIȘAN; OVIDIU JUCAN; MIRIAM NADIA DĂBĂU; CONSTANTIN IORDAN; ELENA JUCAN; DORIN MOLDOVAN; ALLA TONU; CONSTANTIN IORDAN; RAVECA VLAȘIN;
CAMELIA FLORESCU; TOTH ARPAD; FLORENTINA DANU; DRAGOȘ GELU; MARINELA BELU CAPȘA; AUREL LĂZĂROIU; RODICA FERCANA; ANDREI OVIDIU BACIU; ARȘALUIS SARCHISIAN GURĂU; OLIMPIA SAVA; MARIA GIURGIU; IULIANA CIUBUC
la Secțiunea EPIGRAME:
CORNELIU ZEANA;RODICA CALOTĂ;OVIDIU ȚUȚUIANU
la Secțiunea PROZĂ:
TEONA SCOPOS; NICOLAE DINA; VASILICA MITREA; VASILE BELE;
CARMEN MORARU; IUSTINIAN ZEGRENU; AURORA CRISTEA; CONSTANTIN MĂNESCU; MIREALA PENU; ALINA SORINELA DIDU; GABRIEL TODICĂ; TUDOSIA LAZĂR; NELU DANCI
S-a scris mult până acum și probabil se va scrie și mai mult, în anii următori, despre efectele negative ale pandemiei de coronavirus asupra diferitelor domenii ale societății omenești de la acest aproape sfert de secol XXI. Ramuri întregi ale economiei s-au prăbușit, zeci de milioane de oameni și-au pierdut locurile de muncă, state de pe toate continentele se află în pragul falimentului, libertăți civice au fost suspendate în țări cu o veche tradiție democratică. Impactul economic și social al pandemiei asupra civilizației noastre este deosebit de puternic și provoacă drame în comunitățile noastre.
Asa cum scria Ligya Diaconescu intr-un articol :
” Măsurile însă trebuie respectate, iar noi ca oameni trebuie să trăim, chiar dacă în pătrăţelul nostru momentan. Trebuie să ne punem creativitatea, emoţiile şi ambiţia la treabă – pentru perioada grea care abia a început, iar mintea, munca şi ambiţia ne vor ajuta să ne reinventăm, să reînvăţăm să trăim ! Lectura și scrisul, de asemenea, nu țin, pentru un profesonist, de anotimpuri, umor, evenimente mai mult sau mai puțin prietenoase, ci de vocație și nevoie interioară. ”….” Necunoscutul, indiferent de origine și determinări, este cu atât mai periculos și mai greu de controlat, cu cât apariția lui este mai puțin previzibilă și ținta mai fragilă. Și ce este, oare, mai fragil decât ființa omului? De aceea, mi se pare că principala lecție pe care ne-a propus-o pandemia ( pe care unii și-au însușit-o iar alții continuă s-o ignore) este cea a fragilității ființei umane, a redescoperirii adevărurilor simple și a nevoii de a ne comporta în acord cu propria noastră structură. Redescoperirea acestui adevăr elementar ne poate face nu doar mai prevăzători, ci și mai responsabili, mai atenți la cei din jurul nostru, la frumusețile vizibile ale lumii naturale (vegetale sau animale) și la cele, adeseori invizibile, ale lumii sufletești.Și la înțelegerea faptului că viața nu este doar un șir de ambiții, orgolii sau mize mereu reînnoite, ci și un exercițiu spiritual ce trebuie aplicat și îmbogățit cu consecvență, nu limitându-ți dorințele și aspirațiile firești, ci adaptându-le acelor nevoi care pot menține echilibrul interior și pacea sufletească.Dumnezeu e în noi și credința face minuni! EL mă face să mă simt utilă și să mă bucur că exist. Limitându-ți dorințele, poți rămâne loial propriei vocații, dar te opui tentației de retragere brutală din lume, înțelegând că, de fapt, trebuie să trăiești printre oameni și alături de ei. Așadar, am citit mult, dar mai ales am recitit și...am scris! Am scris și am rugat și pe alții, prieteni, colegi de condei să o facă! ” ….” Suntem în casele noastre. E pandemie, stare de urgență, pe străzi se aud doar sirenele ambulanțelor. Prezența și absența sunt acute. Trecem prin panică, ipohondrie, măsti, mănusi, singurătate, lipsa socializarii, exaltare, elan creativ, frică, activarea complexelor de salvatori, milă, dispreț, superioritate, învinuire și autoînvinuire cu viteza știrilor de pe burtiere. Ne scriem online și ne răspundem aproape instantaneu, pentru că suntem acolo aproape non-stop, dând scroll prin ceea ce părea acum câteva luni scenariu SF. Nu e ficțiune, dar ficțiunea – înțeleasă ca documentare subiectivă a lumii – poate restitui ceva.
44 de autori de origine română , din peste 360 doritori au fost selectați în urma invitației de messenger de a scrie, la cald, despre ce trăim acum. Izolare, distanțare, carantină. ”
Cititorii își vor reminti episoadele trăite, nepoțîi și strănepoții vor afla din scrieri despre întâmplări, starea de urgență, sentimentele trăite în pandemie !
Mulțumim LIGYEI DIACONESCU ȘI PENTRU ACEST MINUNAT PROIECT CARE VA RĂMÂNE ÎN ISTORIA LITERATURII ROMÂNE ȘI A ROMÂNILOR . Mulțumim tuturor scriitorilor care și-au adus aportul la această carte care va rămâne o “MĂRTURIE PESTE TIMP”, cum îi place Ligyei să spună!


Mary Smith, New York, USA
  

image.png

image.png
image.png

image.png

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu