marți, 29 septembrie 2020

Au învins două sentimente mutilante: ura şi frica!

 Se mai confirmă o data: suntem defecţi! Ne funcţionează doar viteza I-a şi marşarierul. Ura şi frica!

Dezbinaţi până la fratricid de nişte conducători nebuni, ne mulţumim cu bucuria cea mai ieftină şi păguboasă: suferinţa celuilalt. Şi cum e inflaţie de suferinţă, iată-ne fericiţi. A murit capra vecinului, să deschidem şampania!

Klaus Iohannis şi-a văzut visul cu ochii: cultivarea urii demente faţă de PSD şi pesedişti precum şi crearea unei imagini apocaliptice despre evoluţia pandemiei au găsit terenul prielnic şi au rodit: mari oraşe traditional roşii au devenit, prin forţa urii şi prin frica alegătorilor de virus, galbene.

La Bucureşti, cum am scris încă de vineri, a fost altceva decât alegeri normale: a fost un ordin executat milităreşte, cu artileria grea scoasă, profesionist, la găurit inamici virtuali. Manipularea feisbucistică a SRI şi tabletele făcătoare de minuni ale STS şi-au îndeplinit, o data în plus, misiunea.

Când am afirmat categoric că la Bucureşti statul paralel făcuse deja jocurile  înainte de ziua alegerilor, mulţi m-au luat în balon. Şi dintr-o tabără şi din cealaltă. Acum se dovedeşte că am avut în totalitate dreptate. Primăria Generală şi Primăria Sectorului I au fost marile mize ale oculţilor. Şi au fost adjudecate la scor, în marja de eficienţă de +/_ 5% a “sistemului”, validată încă de la prezidenţialele din 2014”.

Nu spun şi n-am spus niciodată că Firea sau Tudorache or fi fost nişte lumini. Dar să preferi acestora nişte caricaturi administrative (şi nu numai) ca Nicuşor Dan şi Clotilde Armand înseamnă mâna “necuratului”.

Cineva afirma că “cetăţenii au fost mai deştepţi decât politicienii”. Nici nu e greu să se intâmple asta. Dar tocmai de aceea ei nu puteau să o voteze, pe bune şi în procent de 45%, pe Clotilde Armand. Să fim serioşi!!! Sectorul I, colonie franţuzească? Câmp tactic pentru Dacian Cioloş şi Emmanuel Macron? Iată că da! Allez les bleus! Ăştia patrioţi! Voila cum întregim tricolorul politic: după roşu şi galben avem acum şi albastru pe frontispiciul marilor primării nationale. Merci beaucoup!

Cât ar părea de paradoxal, marele învins al acestor alegeri este PNL. PSD nu intră în competiţia pentru lingura de lemn, el căzând la pământ, numărat până la 9, imediat după europarlamentare.

Atunci cine să fie marele câştigător? Exact USR, partidul statului paralel! În favoarea cui a făcut, deci, jocurile statul paralel la Bucureşti şi, probabil, la Timişoara? Se vede cu ochiul liber, de la o poştă!

La alegerile politice, pentru consilii, PNL s-a prăbuşit până undeva în jur de 17% (în oraşele importante unde şi-a băgat coada statul paralel). Diferenţa de voturi până la 32 – 35% unde să se fi dus? Aţi ghicit din prima: la USR!

Apropo de scorul politic al PNL. Încă din luna aprilie 2020 am anunţat aici prăbuşirea PNL sub 20%. Nu vreau să mă prezint drept un oracol dar acea previziune, precum şi asta, mai recentă, cum că statul paralel a făcut deja jocurile la Bucureşti, s-au confirmat deplin la alegerile de ieri.

De-asta şi erau asa de plouaţi aseară, la declaraţii, toţi peneliştii. Şi de-asta nu a ieşit Klaus Iohannis să celebreze “marea victorie”. Pentru că, de fapt, pentru el şi PNL-ul lui aceste alegeri au fost o mare înfrângere.

Cu ocazia asta am înţeles şi motivul pentru care i-a invitat Klaus Iohannis la Cotroceni, săptămâna trecută, pe Ludovic Orban şi Nicuşor Dan. Ştiind care va fi rezultatul, că Nicuşor Dan a fost deja ales de sistem, Iohannis a vrut să-i ceară viitorului primar al Bucureştiului angajamente de fidelitate; primul fiind ca duminică seara să serbeze triumful său cu PNL şi nu cu USR. Ceea ce, cum aţi constatat, s-a şi întâmplat.

Până la parlamentare mai sunt două luni. Brusc, PNL se trezeşte într-o mare dificultate: pentru aceste parlamentare nu va mai trebui să se lupte cu PSD, adversarul său traditional, preferat şi urât universal la îndemnul preşedintelui Iohannis, ci cu USR, partenerul mai mic de la locale, dar marele câştigător al acestora şi cu pretenţii obraznice deja exprimate.

Credeţi că PNL şi Klaus Iohannis vor accepta să fie ridiculizaţi de USR în decembrie? Cam asta se anunţă! Toţi “dreptiştii” dezamăgiţi de catastrofala guvernare a PNL vor migra spre partidul SRI-ului, şi atunci ce se va alege de Ludovic Orban şi ai lui? Mai ales că pandemia în loc să se potolească, prinde aripi.

Prevăd fie amânarea parlamentarelor, fie intrarea în forţă a DNA-ului în dosarele existente sau în pregătire ale liderilor USR – PLUS. Există şi o a treia variantă, care s-ar mula perfect pe indolenţa preşedintelui nostru lipsit de busolă: Klaus Iohannis să dea PNL-ul pe USR – PLUS şi să-l vedem din nou premier pe Dacian Cioloş.

Lansez, deja, un avertisment legat de o astfel de perspectivă: habarnismul gălăgios şi extremismul revanşard ale găştii Barna – Cioloş au un ecou îngrijorător de puternic în rândul unei mari părţi a românilor. A celor imbecilizaţi de reţelele de socializare. Bazate pe cultura urii şi a fricii, cele  două caracteristici funeste reprezintă o ameninţare cu ghilotina pentru toţi românii cu capul încă pe umeri.

Ascensiunea extremiştilor de la USR – PLUS trebuie oprită. Altfel, anabolizantele injectate în ei de liderii iresponsabili ai statului paralel pot genera daune ireparabile.

Sursa: Contele de Saint Germain

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu